FL Technics nutraukė bendradarbiavimą su sankcionuotomis oro linijomis

„Avia Solutions Group“ dukterinė įmonė „FL Technics“ praneša, jog įsigaliojus sankcijoms Rusijai nutraukė bet kokį bendradarbiavimą su Rusijos oro linijomis „Pobeda“.

„FL Technics“ generalinis direktorius Žilvinas Lapinskas.
„FL Technics“ generalinis direktorius Žilvinas Lapinskas.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2022-02-28 18:10, atnaujinta 2022-02-28 18:16

Griežtos sankcijos Rusijai pritaikytos pradėjus agresyvius karinius veiksmus prieš Ukrainą 2022 vasario 24 dieną. Reaguodami į sankcijas „FL Technics“ nedelsiant nutraukė bendradarbiavimą su „Pobeda“ oro linijomis bei sustabdė visus darbus. Vykdant sankcijas „Pobeda“ lėktuvas buvo iš karto pradėtas ruošti konservacijai ir saugojimui perone. „FL Technics“ taip pat sustabdė detalių tiekimą Rusijos įmonėms.

„Esame sukrėsti Ukrainoje vykstančio karo, kurį be jokio pagrindo pradėjo Rusija. Visa širdimi palaikome Ukrainą ir jos žmones, todėl sustabdėme bet kokius verslo santykius su Rusijos rėžimo įmonėmis“, – sakė „FL Technics“ generalinis direktorius Žilvinas Lapinskas.

Įmonės vadovas teigia, jog „FL Technics“ taip pat jau dirba su orlaivių lizingo bendrovėmis, padėdami joms atgauti Rusijos oro linijoms iki sankcijų nuomotus lėktuvus. „Bendradarbiaujame su lizingo bendrovėmis, kurios skubiai atšaukė orlaivių Rusijos oro linijoms nuomą. Padedame jiems atlikti reikalingas orlaivių apžiūros procedūras bei padėsime paruošti lėktuvus naujiems nuomotojams, įskaitant remonto bei perdažymo darbus. Didžiuojamės galėdami padėti vykdyti sankcijas nukreiptas prieš Rusijos rėžimo įmones.“

Kol kas „FL Technics“ neturi tikslaus skaičiaus, kiek lėktuvų, perimtų iš Rusijos oro linijų, atsidurs įmonės dirbtuvėse, tačiau anot Žilvino Lapinsko, įmonė yra pasirengusi, bendradarbiaudama su lizingo bendrovėmis, naujiems operatoriams paruošti kiek įmanoma daugiau orlaivių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.