Lietuvio valdomą kompaniją ukrainiečiai apkaltino marodieriavimu Prekybos tinklas neigia kėlęs kainas

Per naktį kainos pakilo 3-4 kartus, o tai – jau plėšikavimas. Taip Ukrainos naujienų agentūra „Unian“ įvertino žinią apie prekybos tinklą „Novus“, kuris, kaip teigiama, priklauso verslininkui iš Lietuvos.

Teigiama, kad kainos parduotuvėje vos per naktį išaugo 300-400 procentų.<br>M.Patašiaus nuotr.
Teigiama, kad kainos parduotuvėje vos per naktį išaugo 300-400 procentų.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 1, 2022, 2:38 PM, atnaujinta Mar 2, 2022, 9:23 AM

Tačiau po kurio laiko tame pačiame portale unian.net pasirodė pranešimas (panašu, paties prekybos tinklo) kad anksčiau skelbta informacija – klaidinanti: iš tiesų „Novus“ tinkle kainos liko tokios pat, kokios buvo iki Rusijai pradėjus karą.

Prasidėjus karui Ukrainoje maisto produktų deficitas pastebimas daugelyje vietų. Tačiau kai kurie prekybos tinklai nusprendė iš to gerokai pasipelnyti. Liudininkai nufotografavo kainas Kijeve esančioje „Novus“ parduotuvėje. Pomidorai čia atsieina nuo 179 iki 279 grivinų už kilogramą (euro vertė – apie 33 grivinas), agurkai ir paprikos – po 129 grivinas.

Teigiama, kad kainos vos per naktį išaugo 300-400 procentų. „Tai – iš esmės marodieriavimas“, – įvertino unian.net.

Teigiama, kad „Novus“ prekybos tinklas priklauso Lietuvos piliečiui Raimondui Tumėnui. Jis kartu su partneriu Igoriu Bezzubu 2007 metais kompanijai „PepsiCo“ pardavė jų valdytą Ukrainos sulčių gamybos bendrovę „Sandora“. Verslininkai įkūrė įmonė „BT Invest“, kuri ir valdo prekybos tinklą „Novus“ Ukrainoje.

Tiesa, 2010 metais I.Bezzubas mirė. Beje, Ukrainoje ne kartą buvo raginama boikotuoti „Novus“, kadangi šio tinklo parduotuvės Krymo pusiasalyje veikė ir po to, kai jį okupavo rusai.

„Novus“ prekybos rinklas atsiuntė komentarą į šią unian.net paskelbtą žinią:

„Novus“ prekybos tinklas, kurio dauguma parduotuvių yra Kijeve ir Kijevo apylinkėse, kainų nekeičia. Tai yra principinė nuostata.

Parduotuvės kurios gali dirbti, dirba, nors produktų tiekimas yra sudėtingas, kartais neįmanomas. Tikslas – aprūpinti pirmo būtinumo prekėmis.

Parduotuvės buvo apšaudytos sviedinių, yra ir sugriautų visiškai.

Dalis lietuvių darbuotojų iš Kijevo pasitraukė į Lietuvą, bet yra likusių ir ten, kaip generalinis direktorius Markas Petkevich. Nuoširdi padėka jam ir visiems ten dirbantiems. Visa esanti komanda daro ką gali užtikrinant žmonių aprūpinimą maistu ir kitomis būtinomis prekėmis“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: įvykiai Sakartvele – nauja kova tarp Rusijos ir Vakarų?