Naujas aviacijos technologijų įmonių holdingas investuos į startuolius

2021-ųjų pabaigoje „Avia Solutions Group“, pirmaujanti tarptautinė aviacijos paslaugų grupė, žengė tvirtą žingsnį įtvirtindama savo, kaip aviacijos technologijų lyderės, poziciją Lietuvoje ir įsteigė „Digital Aero Technologies“ (DAT) holdingą, vienijantį aviacijos įmones, veikiančias technologijomis grįstuose aviacijos sektoriuose.

Teigiamos tendencijos ir rinkos potencialas paskatino „Avia Solutions Group“ aviacijos technologijų įmonių valdymą bendrovėje „Digital Aero Technologies“, taip paraginant įmones bendradarbiauti.
Teigiamos tendencijos ir rinkos potencialas paskatino „Avia Solutions Group“ aviacijos technologijų įmonių valdymą bendrovėje „Digital Aero Technologies“, taip paraginant įmones bendradarbiauti.
Teigiamos tendencijos ir rinkos potencialas paskatino „Avia Solutions Group“ aviacijos technologijų įmonių valdymą bendrovėje „Digital Aero Technologies“, taip paraginant įmones bendradarbiauti.
Teigiamos tendencijos ir rinkos potencialas paskatino „Avia Solutions Group“ aviacijos technologijų įmonių valdymą bendrovėje „Digital Aero Technologies“, taip paraginant įmones bendradarbiauti.
Pasak „Digital Aero Technologies“ generalinio direktoriaus J.Norkūno, „nauja įmonė ne tik skatins inovacijas visoje „Avia Solutions Group“, bet ir sieks pritraukti naujų verslo idėjų, ieškančių aplinkos, skatinsiančios verslų klestėjimą.
Pasak „Digital Aero Technologies“ generalinio direktoriaus J.Norkūno, „nauja įmonė ne tik skatins inovacijas visoje „Avia Solutions Group“, bet ir sieks pritraukti naujų verslo idėjų, ieškančių aplinkos, skatinsiančios verslų klestėjimą.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Mar 2, 2022, 7:52 AM

Ilgalaikėje perspektyvoje holdingui priklausančių įmonių veikla apims platų paslaugų spektrą – nuo nuotolinio mokymosi ir duomenų analizės iki transporto ir pramonės skaitmeninimo sprendimų.

Nenuginčijamas potencialas

Prognozuojama, kad pasaulinė aviacijos technologijų rinka, kurios vertė 2020 m. siekė 4,95 mlrd. JAV dolerių, nuo 2021 m. iki 2028 m. turėtų augti 21,4 proc. metinio augimo tempu (CAGR). Teigiamos tendencijos ir rinkos potencialas paskatino „Avia Solutions Group“ aviacijos technologijų įmonių valdymą bendrovėje „Digital Aero Technologies“, taip paraginant įmones bendradarbiauti, dalytis patirtimi ir idėjomis.

Pasak „Digital Aero Technologies“ generalinio direktoriaus Juliaus Norkūno, „ši nauja įmonė ne tik skatins inovacijas ir bendrus įmonių projektus visoje „Avia Solutions Group“, bet ir sieks pritraukti naujų verslo idėjų, ieškančių aplinkos, skatinsiančios verslų klestėjimą. Kursime novatorišką ir kūrybingą startuolių bendruomenę, kurioje mintys, idėjos ir ambicingi tikslai gali būti plėtojami kartu su esamomis įmonėmis, kurios jau yra pradėjusios savo sėkmingą plėtrą“.

Įkvepianti aplinka

J.Norkūnas, jau daug metų dirbantis su novatoriškomis idėjomis ir startuoliais, teigia tikintis, kad, norint aviacijos pasauliui pasiūlyti išskirtinių sprendimų, reikalinga įkvepianti bei motyvuojanti aplinka: „Netrukus atidarysime savo naują skaitmeninių technologijų ir inovacijų centrą „AeroCity Tech Valley“, kuriame grupės įmonėms bus suteikiamos visos reikiamos priemonės tobulinti ir plėtoti aviacijos pasaulį galimai pakeisiančias technologines idėjas.“

Holdingo vadovas sako, kad „AeroCity Tech Valley“ tikslas nėra tik sukurti patrauklią aplinką darbui: „Norime suburti bendraminčių, besidominčių aviacija, technologijomis bei ateities inovacijomis, bendruomenę. Planuojame čia rengti įvairius renginius, diskusijas, inicijuoti idėjų, patirčių dalybas. Manome, kad būtent taip – dalijantis sukauptomis patirtimis bei įžvalgomis – galime sukurti daug vertės savo verslams, darbuotojams bei centro svečiams.“

„AeroCity Tech Valley“ yra tik dalis aktyviai „Avia Solutions Group“ plėtojamo „AeroCity“ įmonių miestelio projekto.

Dėmesys talentams

„Digital Aero Technologies“ generalinis direktorius atskleidžia, jog grupės įmonės jau dabar ieško prie jų norinčiųjų prisijungti talentų, ir neslepia, kad ir toliau yra planuojama aktyvi personalo plėtra.

„Mūsų grupės įmonės šiuo metu plėtoja ir palaiko ne vieną rinkoje gerai žinomą IT produktą, siūlo vis platesnį paslaugų spektrą, tad nenuostabu, kad talentingų specialistų poreikis įmonėse tik auga, – teigia jis. – Ieškome tiek patyrusių specialistų, tiek ir naujai į rinką žengiančių darbuotojų, kuriuos esame pasirengę užsiauginti puikiais specialistais.“

Investicijos plėtrai

Per neseniai įkurtą „AeroCity Tech Ventures“ verslo rizikos kapitalą „Digital Aero Technologies“ investuoja į besivystančias įmones ir ieško ryžtingų asmenų, pasirengusių diegti inovatyvius sprendimus ir technologijas, plėtoti išmaniąsias idėjas ir pasidalyti unikaliu požiūriu į aviacijos pramonę. Holdingo komanda daug dėmesio skiria įmonių ilgalaikėms strategijoms, padeda pritraukti reikiamų darbuotojų ir suteikia visas reikalingas priemones bei žinias sėkmingai verslo pradžiai ir plėtrai.

„Esame numatę startuoliams, produktams bei idėjoms finansuoti skirti net 20 mln. eurų ir tikime, kad mums padedant dienos šviesą išvys ne viena aviacijos pasaulį pakeisianti idėja, – sako J.Norkūnas. – Aviacijos industrija tik dabar pradeda skaitmeninį perversmą, todėl tikime, kad „AeroCity Tech Ventures“ taps nepamainomu įrankiu įmonėms, siekiančioms į aviaciją įnešti pozityvių permainų.“

3 mln. eurų investicija

Viena pirmųjų įmonių, prisijungusių prie DAT, yra pirmaujanti pasaulinė aviacijos platforma „AeroTime“, kuri specializuojasi žiniasklaidos, turinio kūrimo, įdarbinimo, renginių ir konsultavimo paslaugų aviacijos pasauliui srityje.

Pagrindinis „AeroTime“ kanalas aerotime.aero kiekvieną mėnesį pritraukia beveik 1,5 mln. unikalių vartotojų ir yra laikomas vienu pagrindinių aviacijos naujienų ir informacijos portalų. Per savo įdarbinimo verslą „AeroTime“ padeda aviacijos profesionalams, įskaitant pilotus, orlaivių įgulų narius ir inžinierius, grįžti į darbą po pandemijos ir bendradarbiauja su viso pasaulio oro linijomis padėdama jiems užpildyti laisvas darbo vietas.

„AeroTime“ konferencijų programa, pavadinta „Air Convention“, aviacijos profesionalus vėl suburs 2022 m. pabaigoje, paragindama aviacijos lyderius iš viso pasaulio aptarti, diskutuoti ir nuspręsti pramonės ateitį.

Kuria prekybos platformą

Locatory.com yra viena lėktuvų dalių prekybos rinkos lyderių, savo duomenų bazėje turinti daugiau nei 12,1 mlrd. komercinės ir karinės aviacijos orlaivių dalių.

Be to, Locatory.com dar yra ir profesionalių aviacijos IT sprendimų įmonė, kuri savo klientams siūlo novatoriškus, efektyvius ir kūrybiškus įrankius. Platus įmonės teikiamų paslaugų spektras buvo profesionalų sukurtas bendradarbiaujant su įvairiomis aviacijos įmonėmis.

Patikimas paslaugų teikėjas

Enginestands.com – visame pasaulyje teikiama orlaivių variklių stovų ir įrankių nuomos paslauga, skirta oro linijoms, MRO, variklių remonto dirbtuvėms, lizingo bendrovėms ir kitiems klientams. ISO sertifikuota įmonė siūlo kokybiškos įrangos nuomą kliento pasirinktam laikotarpiui, leidžiančią produktyviai atlikti techninės priežiūros darbus sau patogiu metu be didesnių nereikalingų išlaidų.

Investuojama į „Aeroclass“

Technologijų startuolis „Aeroclass“ yra pirmasis pasaulyje pristatęs būtent į aviacijos industriją orientuotą virtualią mokymosi platformą. Ji skirta įgyti ir gilinti aviacijos verslo sektoriaus žinias.

Istoriškai daugiausia dėmesio pritaikant naujas technologijas sulaukdavo pilotų ir įgulos mokymai. „Aeroclass“ koncentruojasi į iki šiol mažiau dėmesio sulaukusias aviacijos vadybos, teisės, komunikacijos, finansų, audito, krizių valdymo sritis.

Platformos mokymai padės greičiau perprasti aviacijos verslo ypatumus sektoriaus naujokams ir kvalifikacijos kėlimo siekiantiems profesionalams.

Nors daugiau dėmesio virtualūs mokymai sulaukė dėl COVID-19, jų potencialas rinkoje buvo pastebėtas seniau. Net ir prieš pandemiją nuotolinių mokymų rinkos vertė stabiliai augo ir 2018 m. siekė net 100 mlrd. JAV dolerių. 2020 m. rinka padvigubėjo iki 200 mlrd. JAV dolerių ir yra manoma, kad iki 2027-ųjų bus sulaukta dar vieno rinkos vertės padvigubėjimo.

Holdingo planuose – plėtra

Anot J.Norkūno, jau greitai prie „Digital Aero Technologies“ prisijungs ir daugiau įmonių: „Plėtros planų tikrai nestabdome. Jau netrukus prie mūsų prisijungs daugiau įmonių. Didžioji dalis jų dirba aviacijos sferoje, tačiau tikrai neapsiribosime išskirtinai aviacijos pramone. Planuojame į holdingą įtraukti ir kitų sričių įmones.

Prioritetu laikome potencialą, inovatyvumą bei išskirtines idėjas, tad įmonės, net ir neturinčios sąsajų su aviacija, gali prie mūsų prisijungti.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.