„Nord Stream 2“ operatorė pateikė bankroto paraišką

Rusijos antrojo eksporto dujotiekio per Baltijos jūrą iki Vokietijos operatorė „Nord Stream 2 AG“, kurios vienintelis faktinis akcininkas – Rusijos „Gazprom“, pateikė bankroto paraišką, praneša agentūra „Unian.net“.

Nord Stream 2.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Nord Stream 2.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Nord Stream 2.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Nord Stream 2.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Mar 4, 2022, 1:25 PM, atnaujinta Mar 4, 2022, 1:31 PM

Ši naujiena ėmė plisti netrukus po to, kai dar kovo 4-osios rytą „Nord Stream AG“ kalbėjo apie tai, jog žinios, esą ji gali bankrutuoti, melagingos.

Kovo 1-ąją naujienų agentūra „Reuters“, remdamasi savais šaltiniais, informavo, kad „Nord Stream AG“ svarsto galimybes skelbtis bankrotą.

Agentūros žiniomis, Šveicarijoje registruota bendrovė tarėsi su finansiniu konsultantu, kad galėtų padengti dalį savo savo įsipareigojimų ir jau šią savaitę galėtų oficialiai pradėti nemokumo procedūrą Šveicarijos teisme.

Savo ruožtu tiek Vokietijos transliuotoja „Welt“, tiek ir „Reuters“ antradienį skelbė, jog „Nord Stream AG“ nutraukia darbo sutartis su darbuotojais Šveicarijoje, kurių ten turi per 140.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.