Neberanda pirkti druskos – prekybininkai dairosi į Pakistaną

Joniškio gyventoja pasipjovė kiaulę, tačiau sako, kad jų pusėje esančiose prekybos tinklų parduotuvėse negali rasti jokios druskos. Tačiau druskos stinga ir kitur Lietuvoje – taip nutiko, nes prekybininkai, Rusijai užpuolus Ukrainą, iš lentynų išėmė rusiškas ir baltarusiškas prekes, o dėl karo sustojo druskos tiekimas iš Ukrainos. Savo padarė ir tai, jog pastarosiomis dienomis gyventojai ėmė kaupti ilgai negendančias prekes.

Druska.<br>D.Umbraso nuotr.
Druska.<br>D.Umbraso nuotr.
Druska.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Druska.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Druska.<br>D.Umbraso nuotr.
Druska.<br>D.Umbraso nuotr.
Druska.<br>D.Umbraso nuotr.
Druska.<br>D.Umbraso nuotr.
Druska.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Druska.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

Mar 7, 2022, 7:02 AM, atnaujinta Mar 7, 2022, 4:28 PM

Maisto pramonės įmonėms keblumų dėl druskos nekyla – gamyboje naudojama smulki druska, o jos stygiaus nėra, be to, ir tiekimo kanalų pakankama.

Kaip portalui lrytas.lt perdavė prekybos tinklo „Maxima“ Komunikacijos ir įvaizdžio departamento direktorė Ernesta Dapkienė, druskos papildymas jos atstovaujamam tinklui – jau pakeliui.

Druskos, kaip ir kitų ilgo vartojimo prekių paklausa, praėjusią savaitę išaugo. „Smarkiai išaugus paklausai, turime prie jos priderinti tiekimo grandinę“, – aiškino E.Dapkienė.

Prekybos tinklas „Maxima“ iš prekybos išėmęs visas rusiškos ir baltarusiškos kilmės prekes, taip pat prekes, kurių gamintojams ar tiekėjams ES yra pritaikiusi sankcijas.

Rusiškos kilmės druskos šio prekybos tinklo asortimente nėra jau seniai, o baltarusišką druską iš prekybos išėmė dar prieš mėnesį. Dėl to buvome gerokai padidinti ukrainietiškos druskos kiekiai. Tačiau dėl karo druskos gamyklos veikla Ukrainoje buvo sustabdyta.

„Intensyvią alternatyvių druskos tiekėjų paiešką vykdome jau kurį laiką. Druskos papildymas jau yra pakeliui į parduotuves. Šiuo metu mūsų asortimente yra druskos iš Lenkijos, Kroatijos, Slovėnijos, Ispanijos, Belgijos ir Pakistano“, – kalbėjo E.Dapkienė.

Krautuvių tinklo „Gulbelė“, veikiančio Šakių, Vilkaviškio, Marijampolės, Jurbarko, Panevėžio, Šilalės, Tauragės, Kelmės rajonuose, Kazlų Rūdoje, Kalvarijoje ir Prienuose, direktorius Arūnas Tarnauskas portalui lrytas.lt perdavė, kad druskos pirkimas žymiai išaugęs tiek kaimo, tiek miesto krautuvėse.

„Šiuo metu „Aibė“ („Gulbelė“ priklauso šiai mažmeninės prekybos įmonių grupei – aut. past.) nustačiusi kvotas, tačiau tiekimas vykdomas 2–3 kartus per savaitę, kaip įprastai. Ieškome alternatyvų. Viena jų – pakistanietiška druska. Šiuo metu vyksta derybos su tiekėjais“, – nurodė A.Tarnauskas.

„Šiuo metu didžiosiose „Rimi“ parduotuvėse turime apie 40 pavadinimų įvairių druskos produktų. Mūsų sandėlyje yra tam tikrų druskos atsargų, tiekimas į parduotuves vyksta, atitinkamai pasipildžius parduotuvių atsargoms papildomos ir lentynos. Kaip toliau vystysis situacija prognozuoti yra sunku, mes ieškome galimybių užsitikrinti didesnes tiekimo galimybes“, – perdavė „Rimi Lietuva“ atstovė Gabrielė Šerėnienė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.