I. Šimonytė: siūlau net neturėti iliuzijų, kad sugebėsime eliminuoti pasekmes

Patikslinto 2022-ųjų biudžeto projektas Seimui bus pateiktas balandį, sako premjerė Ingrida Šimonytė. Pasak jos, jame atsispindės priemonės, kuriomis Vyriausybė siūlys sušvelninti sparčiai augančių energetikos ir kitų kainų poveikį gyventojams.

Ingrida Šimonytė<br>T.Bauro nuotr.
Ingrida Šimonytė<br>T.Bauro nuotr.
I.Šimonytės teigimu, karas Ukrainoje dar labiau paskatino kainų augimą.<br>G.Bitvinsko nuotr.
I.Šimonytės teigimu, karas Ukrainoje dar labiau paskatino kainų augimą.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2022-03-10 14:01, atnaujinta 2022-03-10 14:02

Premjerė neatmeta, kad reikės papildomų sprendimų tiek didinant žmonių pajamas, tiek mokant kompensacijas už komunalines paslaugas, įskaitant galbūt elektrą bei dujas.

„Manau, kad balandį Vyriausybė ateis su biudžeto pakeitimu ir su jį lydinčiais sprendimais, kuriuos reikės šiemet įgyvendinti tam, kad pajustume (kainų augimo – BNS) pasekmes mažiau, bet kad pasekmes sugebėsime eliminuoti, tai siūlau net neturėti iliuzijų“, – Seime ketvirtadienį teigė Vyriausybės vadovė.

Premjerė, be kita ko, nurodė, kad jau galvojama, kaip bus pasitinkamas būsimas šildymo sezonas.

„Iki karo būčiau sakiusi, kad tų sprendimų, įvertinus pajamų indeksavimą, kuris buvo numatytas biudžete, pakanka. (...) Dabar gi, kai matome, kad naftos kainos toliau užtikrintai kopia aukštyn ir kiek jos kops, kol kas niekas negali pasakyti – neaišku, kada atsiras ir kokios pasiūlos, kada ta kainų dinamika pasikeis ir tai, be jokios abejonės, persikels ir į kitas kainas“, – kalbėjo premjerė.

I. Šimonytės teigimu, karas Ukrainoje dar labiau paskatino kainų augimą.

„Vaizdas yra smarkiai pasikeitęs. Neatmetu, kad reikės papildomų sprendimų tiek dėl žmonių pajamų, tiek dėl kompensacijų už komunalines paslaugas plėtros įtraukiant galbūt elektrą bei dujas, nes mes turime galvoti apie būsimą reguliavimo sezoną nuo liepos 1 dienos. (...)

Dabar bandome susiskaičiuoti, kokie sprendimai būtų efektyviausi biudžeto požiūriu ir greičiausiai pats biudžeto paveikslas dėl ekonominių projekcijų pasikeitimo taip pat keisis“, – pridūrė I. Šimonytė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.