V. Putino marionetė D. Medvedevas grasina iš Rusijos pasitraukiančioms Vakarų įmonėms

Kremlius pagrasino nacionalizuoti Rusijoje esantį ir iš jos nusprendusių pasitraukti Vakarų kompanijų turtą, skelbia Vokietijos visuomeninė transliuotoja „Deutsche Welle“, cituodama Rusijos Federacijos saugumo tarybos pirmininką Dmitrijų Medvedevą.

 Vladimiras Putinas ir Dmitrijus Medvedevas.<br> AFP/Scanpix nuotr.
 Vladimiras Putinas ir Dmitrijus Medvedevas.<br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 10, 2022, 8:27 PM

Rusijos prezidento Vladimiro Putino marionete laikomas D. Medvedevas, anksčiau jį laikinai pakeitęs šalies vadovo poste dėl tuomet Konstitucijoje numatytų kadencijų ribojimų, pareiškė, jog vyriausybė svarsto galimybes skelbti iš Rusijos pasitraukiančių Vakarų bendrovių joje turimų antrinių ar kontroliuojamų įmonių bankrotą bei jas nacionalizuoti.

Pasak D. Medvedevo, toks žingsnis gali būti žengtas kaip atsakas į masinį Vakarų kompanijų traukimąsi iš Rusijos, taip joms reiškiant aiškų nepritarimą ir pasipiktinimą dėl Kremliaus pradėto karo Ukrainoje, kurį jis vadina „specialiąja karine operacija“.

D. Medvedevas tokias Rusijos valdžios planuojamas drastiškas priemones bandė teisinti siekiu „neleisti žmonėms likti gatvėje, išsaugoti gamybos pajėgumus, kuriuos paniškai palieka užsienio investuotojai“.

Jis taip pat pagrasino, kad Vakarų investuotojams „dėl tokių jų veiksmų bus ne taip jau lengva“ ateityje grįžti į Rusijos rinką.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.