Iš Rusijos bėgančioms užsienio bendrovėms grasina baudžiamąja atsakomybe

Rusijos prokuratūra penktadienį pareiškė griežčiau kontroliuosianti užsienio bendroves, kurios, Kremliui nusiuntus į Ukrainą dešimtis tūkstančių karių, nusprendė pasitraukti iš šalies.

Rusijos prokuratūra penktadienį pareiškė griežčiau kontroliuosianti užsienio bendroves, kurios, Kremliui nusiuntus į Ukrainą dešimtis tūkstančių karių, nusprendė pasitraukti iš šalies.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Rusijos prokuratūra penktadienį pareiškė griežčiau kontroliuosianti užsienio bendroves, kurios, Kremliui nusiuntus į Ukrainą dešimtis tūkstančių karių, nusprendė pasitraukti iš šalies.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 11, 2022, 1:20 PM

Nuo tada, kai Maskva pradėjo karinius veiksmus Ukrainoje, savo darbą Rusijoje sustabdė daugybė Vakarų bendrovių, įskaitant H&M, „McDonald's“ ir „Ikea“.

„Prokurorai griežtai kontroliuos, kaip laikomasi darbo teisės, įskaitant darbo sutarčių nuostatas, atlyginimų mokėjimo ir jų dydžio nustatymo tvarkos“, – sakoma Rusijos generalinio prokuroro paskelbtame pranešime.

Pranešime nurodoma, kad tokios priemonės imamasi siekiant „užtikrinti sąžiningų verslininkų interesus“ ir bendrovių, kurios pranešė apie pasitraukimą iš Rusijos, „darbuotojų interesus“.

Kiekvienas atvejis, kai bus stabdoma veikla Rusijoje, „bus teisiškai įvertinamas“ ieškant fiktyvaus ar tyčinio bankroto ženklų, pareiškė prokuratūra ir pridūrė, kad už tokį nusikaltimą taikoma baudžiamoji atsakomybė.

Prokuratūra taip pat pabrėžė, kad pasitraukti iš Rusijos planuojančių bendrovių vienašališkas atsisakymas vykdyti įsipareigojimus yra „nepriimtinas“.

Susidūrusi su daugybe sankcijų, dėl kurių krito rublio vertė ir dar pakilo jau ir taip didelė infliacija, Rusija ėmėsi priemonių, siekdama kuo labiau apriboti užsienio valiutos ir kapitalo nutekėjimą.

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas ketvirtadienį pareiškė, kad Rusiją paliekančios užsienio bendrovės turėtų būti atiduotos „tiems, kas nori, kad jos veiktų“. Žodžio „nacionalizacija“ jis tuomet nepavartojo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.