„Inter RAO Lietuva“ teigia vis dar neturinti informacijos apie sankcijas

Rusijos energetikos milžinės „Inter RAO“ netiesiogiai valdoma rusiškos elektros tiekėja „Inter RAO Lietuva“ teigia vis dar neturinti informacijos apie areštuotas sąskaitas. Siekdama išvengti neaiškumų įmonė žada kreiptis į Užsienio reikalų ministeriją.

„Inter RAO Lietuva“ teigia vis dar neturinti informacijos apie areštuotas sąskaitas.<br>V.Ščiavinsko asociatyvi nuotr.
„Inter RAO Lietuva“ teigia vis dar neturinti informacijos apie areštuotas sąskaitas.<br>V.Ščiavinsko asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 17, 2022, 3:24 PM

„Kovo 16 dieną kai kuriose masinės informacijos priemonėse buvo paskelbta, kad „Inter RAO Lietuvos“ (...) galimybė disponuoti sąskaitomis yra apribota, tačiau bendrovė neturi informacijos, kad jai ar jos dukterinėms įmonėms būtų taikomos ribojamos priemonės (...) atsižvelgiant į Rusijos veiksmus, kuriais kenkiama Ukrainos teritoriniam vientisumui, suverenitetui ir nepriklausomybei arba į juos kėsinamasi“, – per Varšuvos vertybinių popierių biržą, kur prekiaujama įmonės akcijomis, pranešė bendrovė.

Gavusi informacijos iš URM, bendrovė žada apie tai informuoti investuotojus.

Trečiadienį Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnyba (FNTT) patvirtino, jog „Inter RAO“ kontroliuojama „Inter RAO Lietuva“ negali disponuoti bankų sąskaitomis.

FNTT atstovė spaudai Modesta Zdanauskaitė BNS ketvirtadienį teigė, jog pagal teisės aktus tarnyba tik prižiūri sankcijų įgyvendinimą ir neturi pranešti įmonėms apie joms pritaikytas sankcijas.

„FNTT yra finansinių sankcijų įgyvendinimą prižiūrinti institucija. FNTT kontroliuoja, taip pat reguliariai tikrina ir renka duomenis apie finansinių sankcijų įgyvendinimą iš finansų įstaigų ir kitų subjektų. (...) Pažymime, kad FNTT teisės aktais nėra įpareigota pranešti sankcionuotam asmeniui apie finansų įstaigos priimtą sprendimą dėl pritaikytų finansinių sankcijų“, – BNS pranešė ji.

„Inter RAO Lietuvos“ 51 proc. paketas priklauso Suomijoje registruotai „RAO Nordic“, o šią valdo „Inter RAO“ – jos direktorių tarybai pirmininkauja Vakarų sankcionuojamas Rusijos oligarchas Igoris Sečinas, dėl savo ryšių su Kremliumi patekęs į sąrašą asmenų, kuriems dėl karo Ukrainoje taikomos ES sankcijos.

Nuo ketvirtadienio „Inter RAO Lietuvos“ akcijos taip pat bus išbrauktos iš prekybos „First North“ užsienio akcijų prekybos sąrašo, pranešė „Nasdaq“ Vilniaus birža.

BNS skaičiavimais, „Inter RAO Lietuva“ pernai perdavė 16,5 proc. Lietuvoje suvartotos elektros energijos. Bendrovė skelbia pernai Lietuvoje pardavusi 1,96 teravatvalandės (TWh) elektros energijos. „Litgrid“ duomenimis, pernai Lietuvoje iš viso suvartota 11,84 TWh elektros energijos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.