„Sanitex“ už dalyvavimą kartelyje sumokėjo 12,7 mln. eurų

Didmeninės prekybos ir logistikos bendrovė „Sanitex“ sumokėjo 12,7 mln. eurų pernai gruodį skirtą baudą už kartelinį susitarimą švietimo ir socialinių įstaigų skelbtuose maisto produktų pirkimuose, pranešė Konkurencijos taryba.

„Sanitex“, kuri pirmoji pranešė apie susitarimą, bauda už dalį pažeidimo laiko visai neskaičiuota.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
„Sanitex“, kuri pirmoji pranešė apie susitarimą, bauda už dalį pažeidimo laiko visai neskaičiuota.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 17, 2022, 1:52 PM

Anot jos, įmonė „Selnera“ taip pat sumokėjo jai skirtą 4,7 tūkst. eurų baudą. Likusios kartelio dalyvės „Sotėja“,„Maistulis“ ir „Egilėja“ paragintos kuo greičiau tą padaryti, kitaip taryba žada kreiptis į antstolius, kad būtų išieškotos ne tik baudos, bet ir nuo kovo 16 dienos pradėtos skaičiuoti 6 proc. dydžio metinės palūkanos.

„Maistuliui“ skirta 74,6 tūkst., eurų, „Sotėjai“ – 40 tūkst. eurų, „Egilėjai“ – 3,5 tūkst. eurų baudos.

Konkurencijos tarybos nutarimą Vilniaus apygardos administraciniam teismui apskundė „Sotėja“, prašydama panaikinti skirtą baudą. Tarybos teigimu, pagal įstatymą pažeidėjai baudas turi sumokėti per tris mėnesius nuo nutarimo paskelbimo, net ir tuo atveju, jei sankcijos skundžiamos teismui.

Taryba nustatė, kad nuo 2016 iki 2019 metų „Sanitex“, „Sotėja“, „Maistulis“ ir „Egilėja“, tarpininkaujant „Selnerai“, derino pasiūlymus, įskaitant kainą, 101-me konkurse įvairioms švietimo ir socialinėms įstaigoms visoje Lietuvoje.

Konkurentės viena už kitą rengė dokumentus, teikė fiktyvius pasiūlymus ir padėdavo pirkimą laimėti iš anksto sutartai bendrovei. „Sotėja“ ir „Selnera“ derino veiksmus 101, „Sanitex“ – 90, „Maistulis“ – 49, „Egilėja“ – 8 pirkimuose.

„Sanitex“, kuri pirmoji pranešė apie susitarimą, bauda už dalį pažeidimo laiko visai neskaičiuota – bauda jai sumažinta 75 proc., „Sotėjai“ ir „Selnerai“ – 65 proc., „Egilėjai“ ir „Maistuliui“ – 15 proc. Be to, trijų pirmų įmonių vadovai išvengs asmeninės atsakomybės.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.