A. Lukašenka „leido“ užsienio kreditoriams, skolinusiems tvirta valiuta, mokėti rubliais

Baltarusijos autoritarinis lyderis Aliaksandras Lukašenka, sekdamas kolegos iš Rusijos Vladimiro Putino pavyzdžiu, „leido“ šalies vyriausybei, bankams ir įmonėms įsipareigojimus užsienio kreditoriams, savo laiku skolinusiems JAV doleriais ar eurais, vykdyti Baltarusijos rubliais.

A.Lukašenka „leido“ užsienio kreditoriams, skolinusiems tvirta valiuta, mokėti rubliais.<br>�palinchak/123RF.COM
A.Lukašenka „leido“ užsienio kreditoriams, skolinusiems tvirta valiuta, mokėti rubliais.<br>�palinchak/123RF.COM
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 18, 2022, 9:52 AM, atnaujinta Mar 18, 2022, 10:58 AM

A.Lukašenkos įsake „Dėl papildomų priemonių ekonomikos stabilumui užtikrinti“ skelbiama, jog atsiskaitymai Baltarusijos rubliais leidžiami „priešiškoms šalims įvedus ribojančias priemones, numatančias Baltarusijoje įgyvendinamų investicinių projektų faktinį „įšaldymą“, jų finansavimo sustabdymą, techninių galimybių vykdyti atsiskaitymus už valstybės skolą užsienio valiuta atėmimą“.

Be to, šalies vyriausybei suteikti įgaliojimai sustabdyti su „priešiškomis šalims“ pasirašytų sutarčių dėl dvigubo apmokestinimo išvengimo galiojimą, tokį žingsnį prilyginant kaip atsakomąją priemonę jų atžvilgiu.

Siekiant užkirsti kelią kapitalo išvežimui iš Baltarusijos, jos įmonių akcininkams, kurie yra sankcionuotų valstybių rezidentai, draudžiama perleisti šias akcijas, o vyriausybei suteikiama teisė padidinti mokesčio tarifą tokių nerezidentų pajamoms, susijusioms su dividendais, autoriniais atlyginimais, įplaukomis iš palūkanų, skelbia A.Lukašenkos įsakas.

Baltarusijos vyriausybei taip pat suteikta teisė nustatyti baudas rezidentams valstybių, nusprendusių taikyti sankcijas Baltarusijos juridiniams ir fiziniams asmenims, už paskolų ar nuomos sutarčių išankstinį nutraukimą jų iniciatyva.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.