JK sustabdė susitarimus dėl keitimosi mokesčių informacija su Rusija

Didžioji Britanija ketvirtadienį pranešė sustabdanti susitarimus dėl keitimosi mokesčių informacija su Rusija, taikydama dar vieną sankcijų seriją, kuriomis siekiama nubausti Maskvą dėl pastarosios invazijos į Ukrainą.

JK sustabdė susitarimus dėl keitimosi mokesčių informacija su Rusija.<br>Scanpix/AP nuotr.
JK sustabdė susitarimus dėl keitimosi mokesčių informacija su Rusija.<br>Scanpix/AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 18, 2022, 9:36 AM

„JK stabdo bet kokį keitimąsi mokesčių informacija su Rusija ir Baltarusija pagal JK keitimosi informacija susitarimus,“ – sakoma vyriausybės pranešime.

Jame teigiama, kad šis žingsnis „užtikrins, jog JK nepateiks Putino režimui informacijos, dėl kurios Rusija galėtų gauti naudos iš mokesčių ar pelno“.

„Kartu su kitomis ekonominėmis priemonėmis, kurių jau ėmėmės, šis žingsnis mažins Putino išteklius, kurių jam reikia barbariškai smurto kampanijai vykdyti,“ – pažymėjo Iždo finansų sekretorė Lucy Frazer.

Didžioji Britanija įvedė sankcijas daugiau nei 1 tūkst. rusų, įšaldydama jų turtus ir uždrausdama atvykti į šalį, bei padidino muitus importuojamoms prekėms iš Rusijos, tokioms kaip degtinė ir plienas. Šalis taip pat pranešė, kad iki šių metų pabaigos sumažins Rusijos naftos importą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.