„Kaišiadorių paukštynas“ atleidžia 200 darbuotojų

Žemės ūkio ir maisto pramonės grupės „Linas Agro Group“ valdomas Kaišiadorių paukštynas atleidžia 200 darbuotojų, praneša portalas delfi.lt.

„Kaišiadorių paukštyno mažmena“.<br>A.Barzdžiaus nuotr.
„Kaišiadorių paukštyno mažmena“.<br>A.Barzdžiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 19, 2022, 8:55 PM, atnaujinta Mar 19, 2022, 9:55 PM

Pasak įmonės vadovo Dariaus Gudačiausko, bendrovė priversta tą daryti, nes nesulaukė valstybės parmos kylant žaliavų ir ypač energetinių išteklių kainoms.

„Niekas neatvažiavo, neįsigilino, nesuprato. Ir šiandien pasekmė tokia, kad didžiausias darbdavys regione yra priverstas mažinti savo apimtis ir jau 200 žmonių atsiduria gatvėje“, – portalui teigė Kaišiadorių paukštyno vadovas.

Sausio pabaigoje „Linas Agro Group“ per „Nasdaq“ Vilniaus biržą pranešė, jog Kaišiadorių paukštynas nuo kovo 14 dienos stabdys paukščių skerdimo ir išpjaustymo cecho veiklą. Paukščiai bus vežami skersti į Vilniaus paukštyną, kur skerdykla dirbs visą parą trimis pamainomis.

Tuomet buvo skaičiuojama, kad ekonominis tokio sprendimo efektas pasijus 2022—2023 finansiniais metais ir kasmet sieks apie 1,7 mln. eurų.

Pasak A. Pranckevičiaus, pradžioje bendras abiejų įmonių perdirbamas paukštienos kiekis bus 24 proc. mažesnis nei anksčiau, tačiau ateityje planuojama pajėgumus didinti iki dabartinio lygio.

Pernai liepą „Linas Agro Group“ įsigijo „Kauno grūdus“, Kaišiadorių ir Vilniaus paukštynus ir susijusias bendroves.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.