Australija plečia sankcijas Rusijai: nebetieks ginklams ir šaudmenų gamybai reikalingos medžiagos

Sekmadienį Australija paskelbė išplėsianti savo sankcijas Rusijai dėl invazijos į Ukrainą. Šalis nedelsdama uždraudė boksito ir aliuminio oksido, kuris yra reikalingas ginklų ir šaudmenų gamybai, eksportą į Rusiją.

Australija uždraudė boksito ir aliuminio oksido, kuris yra reikalingas ginklų ir šaudmenų gamybai, eksportą į Rusiją.<br>Reuters / Scanpix nuotr.
Australija uždraudė boksito ir aliuminio oksido, kuris yra reikalingas ginklų ir šaudmenų gamybai, eksportą į Rusiją.<br>Reuters / Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 20, 2022, 10:05 AM

Šiuo draudimu siekiama paveikti aliuminio gamybą Rusijoje, kuri iki šiol iš Australijos įsiveždavo maždaug 20 proc. viso naudojamo aliuminio oksido.

Australijos premjeras Scottas Morrisonas sekmadienį pareiškė, kad jo vyriausybė bendradarbiauja su partneriais, siekdama „maksimaliomis sąnaudomis ir maksimaliu spaudimu priversti V. Putino režimą trauktis iš Ukrainos“.

Ministras pirmininkas taip pat patvirtino, kad Australija atsakys į Ukrainos prašymą ir šaliai nemokamai suteiks 70 tūkst. tonų akmens anglies. „Mūsų žiniomis, ši anglis gali aprūpinti elektros energija iki 1 milijono namų“, – sakė S. Morrisonas.

Be to, Australija padidins ir savo humanitarinę pagalbą Ukrainai: papildomai bus skirta 30 mln. Australijos dolerių (apie 20 mln. eurų).

Australija Rusijos užpultai valstybei taip pat suteiks gynybinės karinės paramos, įskaitant šaudmenis ir neperšaunamas liemenes, už apytiksliai 19 mln. eurų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: komendantinių pratybų užkulisiai