Atostogos kaip reikiant apkarto – Tailande įstrigo 7 tūkst. rusų: negalintys išsigryninti pinigų restoranuose nebesilanko

Dėl Rusijos pradėto karo Ukrainoje Tailande įstrigo apie 7 tūkst. rusų, daugelis jų – mažesnėje nei 50 km ilgio Puketo saloje. Taip nutiko todėl, kad daugelis oro linijų bendrovių atšaukė jų skrydžius namo, praneša bbc.com.

Tailandas, Puketo sala.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Tailandas, Puketo sala.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 23, 2022, 2:15 PM

Įvedus sankcijas Rusijai šie įstrigę keliautojai taip pat negali išsiimti grynųjų iš bankomatų ar naudotis kredito kortelėmis.

„Ėjome iš banko į banką, iš bankomato į bankomatą. Devynis kartus iš dešimties buvo atsisakoma, bet galiausiai pavyko gauti šiek tiek grynųjų. Yra ir kitų būdų, pavyzdžiui, naudotis „Western Union“ arba kriptovaliuta, bet ir šie kasdien užsidaro. Jei vakar kažkas veikė, šiandien neveikia“, – pasakojo sutikta rusų pora.

Jie iš Maskvos į Puketo salą atvyko tądien, kai Rusija įvykdė invaziją. Dabar pora ruošiasi likti Tailande tol, kol turės pinigų, nes bijo grįžti namo, kur pavadinę įvykius Ukrainoje karu gali būti pradėti persekioti.

Šioje saloje yra ir įsitrigusių ukrainiečių. Negalintiems išvykti vizas siūloma pratęsti 90 dienų. Tačiau dalis ukrainiečių nerimauja, jog per tą laiką baigsis jų lėšos.

Ukrainos ambasada Tailande teigia gavusi daugiau nei 100 tailandiečių pasiūlymų nemokamai apgyvendinti šiuos žmones.

Danijos bendrovei „Plan-B“ priklausančiame viešbutyje siūlomos nuolaidos ukrainiečiams ir rusams, taip pat galimybė persikelti į pigesnius kambarius. Pritrūkusiems pinigų leidžiama pernakvoti nakvynės namuose nemokamai.

Tailando vyriausybė taip pat bando rasti kitų būdų, kaip rusai galėtų pervesti lėšas ir sumokėti už savo viešnagę, įskaitant tarptautinių pervedimų programėlių ir vietinės bankininkystės sistemos naudojimą.

Būdų, kaip išspręsti šią problemą, ieško ir dėl sankcijų rusams kenčiantys vietos verslai.

„Naujųjų metų laikotarpiu pas mus kasdien būdavo daug žmonių. Tačiau dabar klientai nebegali išsigryninti pinigų, kad sumokėtų už maistą“, – sakė Puketo salos Karono paplūdimyje esančio restorano „Veranda“ vadybininkė. Perpiet šiame restorane buvo užimti vos du staliukai.

Restorano savininkas, pats esantis iš Rusijos, siūlo klientams galimybę atsiskaityti Rusijos bankų, kaip „Sberbank“, „Alfa“ ir „Tinkoff“, kortelėmis.

Per kelias ateinančias savaites Tailando vyriausybė ir Rusijos ambasada teigia ieškosiančios būdų, kaip pargabenti įstrigusius rusus namo, vykdant specialius evakuacijos skrydžius arba pasinaudojant vis dar skrydžius vykdančių kitų oro linijų bendrovių paslaugomis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.