JK paskelbė sankcijas dar 59 Rusijos asmenims – tarp jų ir „Wagner“ grupė 

Jungtinė Karalystė ketvirtadienį paskelbė sankcijas dar 59 Rusijos fiziniams ir juridiniams asmenims, įskaitant neaiškią Rusijos samdinių grupę „Wagner“, dar labiau sugriežtindama atsaką į Maskvos invaziją Ukrainoje.

Jungtinė Karalystė išplėtė sankcijas.<br>V.Balkūno nuotr.
Jungtinė Karalystė išplėtė sankcijas.<br>V.Balkūno nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2022-03-24 12:40, atnaujinta 2022-03-24 14:46

Be to, į sankcijų sąrašus dėl invazijos Ukrainoje įtraukti šeši juridiniai asmenys, susiję su Baltarusijos režimu.

Naujienos pasirodė prieš skubius NATO ir Didžiojo septyneto (G-7) viršūnių susitikimus Briuselyje, kur ministras pirmininkas Borisas Johnsonas įsipareigos dėl naujos pagalbos Ukrainos kovai su Rusijos invazija.

Finansinių sankcijų Rusijai ir Baltarusijai režimas papildomai apims 65 fizinius ir juridinius asmenis – jiems „dabar taikomas turto įšaldymas“, sakoma britų Finansų ministerijos pareiškime.

Britų vyriausybė sakė, kad bus įšaldytas dar 33 Rusijos asmenų ir 26 juridinių asmenų turtas. Tarp naujausių sankcijų taikinių yra deimantų monopolininkė „Alrosa“, „Wagner“, Rusijos užsienio reikalų ministro Sergejaus Lavrovo podukra laikoma Polina Kovaliova.

Samdinių organizacija „Wagner“, pastaruoju metu aktyviai veikusi ir kitose Kremliaus konfliktų zonose, kaip pranešama, yra gavusi užduotį nužudyti Ukrainos prezidentą Volodymyrą Zelenskį.

Sankcijos taip pat bus taikomos naftos magnatui milijardieriui Jevgenijui Švidleriui, banko „Tinkoff“ įkūrėjui Olegui Tinkovui, banko „Sberbank“ vadovui Germanui Grefui.

Galyna Danylčenko, Maskvos paskirta Ukrainos miesto Melitopolio mere, tapo pirmuoju asmeniu, kuriam Londonas taiko sankcijas dėl kolaboravimo su Rusijos pajėgomis Ukrainoje.

Paskelbus naujausias priemones prieš virtinę svarbių kompanijų ir žmonių, bendras Rusijos ir Baltarusijos fizinių ir juridinių asmenų, kuriems Londonas pastarosiomis savaitėmis įvedė sankcijas, skaičius viršijo tūkstantį.

JK taip pat nusitaikė į dar šešis bankus, Rusijos geležinkelių kompaniją „Rossijskije železnyje dorogi“, gynybos kompaniją „Kronštadt“ – pagrindinę Rusijos dronų gamintoją, nurodė Užsienio reikalų ministerija.

„Šie oligarchai, kompanijos ir nusamdyti banditai prisideda žudant nekaltus civilius ir teisinga, kad jie sumokėtų kainą“, – sakoma britų užsienio reikalų sekretorės Liz Truss pareiškime paskelbiant apie naujas sankcijas.

„Putinas neturėtų turėti jokių iliuzijų – mes vieningi su savo sąjungininkėmis ir toliau veršime veržles Rusijos ekonomikai, kad padėtume užtikrinti jo nesėkmę Ukrainoje“, – pridūrė ji.

Visų į sankcijas įtrauktų asmenų ir organizacijų turtas JK bus įšaldytas ir tai reikš, kad jokie JK piliečiai ar kompanijos negalės turėti verslo reikalų su jais. Fiziniams asmenims taip pat taikomas draudimas atvykti į JK ar išvykti iš jos.

Įvedus naujausias priemones bankų, kuriems JK nuo invazijos pradžios paskelbė sankcijas, bendra pasaulinė turto vertė padidėja iki 500 mlrd. svarų (600 mlrd. eurų), nurodė Užsienio reikalų ministerija.

Oligarchų ir jų šeimų narių, kuriems taikomos sankcijos, bendra turto vertė viršija 150 mlrd. svarų, sakoma pranešime.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.