V. Putinas neleido atsistatydinti Rusijos centrinio banko vadovei – tai atrodytų kaip prezidento išdavystė

Rusijos centrinio banko vadovė Elvira Nabiulina, Rusijai pradėjus karą Ukrainoje, norėjo atsistatydinti iš pareigų, tačiau Vladimiras Putinas jos neatleido, pranešė „Bloomberg“, remdamasi šaltiniais.

Rusijos centrinio banko vadovė Elvira Nabiulina, Rusijai pradėjus karą Ukrainoje, norėjo atsistatydinti iš pareigų, tačiau Vladimiras Putinas jos neatleido.<br>Lrytas.lt koliažas.
Rusijos centrinio banko vadovė Elvira Nabiulina, Rusijai pradėjus karą Ukrainoje, norėjo atsistatydinti iš pareigų, tačiau Vladimiras Putinas jos neatleido.<br>Lrytas.lt koliažas.
V.Putinas.<br>AP/Scanpix nuotr.
V.Putinas.<br>AP/Scanpix nuotr.
E.Nabiulina.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
E.Nabiulina.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Rubliai, Rusija.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Rubliai, Rusija.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

2022-03-24 10:35, atnaujinta 2022-03-24 10:45

Praėjusią savaitę Rusijos prezidentas pasiūlė Dūmai skirti E.Nabiuliną trečiajai kadencijai.

Kad V.Putinas atmetė jos prašymą, „Bloomberg“ pranešė remdamasi keturiais neįvardytais šaltiniais. Šaltinių teigimu, atsistatydinimas dabar atrodytų kaip prezidento išdavystė.

E.Nabiulina į „Bloomberg“ užklausą neatsakė.

Komentarų nepateikė ir Centrinio banko bei Kremliaus pareigūnai. Prezidento atstovas spaudai Dmitrijus Peskovas vėliau agentūrai „RIA Novosti“ teigė, kad apie šią situaciją nieko nežino, ir pasiūlė paklausti pačios E.Nabiulinos.

Kovo 18 d. V.Putinas pasiūlė Dūmai pritarti E.Nabiulinos perrinkimui Rusijos banko vadove trečiajai kadencijai. Centriniam bankui ji vadovauja nuo 2013 m., o dabartinė kadencija baigiasi birželį. E.Nabiulina prezidento sprendimo viešai nekomentavo.

Prasidėjus karui ji dalyvavo susitikimuose su prezidentu, teikė pareiškimus apie Centrinio banko veiksmus, kuriais siekiama įveikti krizę, kurioje atsidūrė karą pradėjusi Rusija.

Kaip praneša „forbes.ru“, prasidėjus karui E.Nabiulina įrašė vaizdo pranešimą Centrinio banko darbuotojams, kuriame paragino juos vengti ginčų dėl politikos ir teigė esanti įsitikinusi, kad bankas susidoros su sudėtinga padėtimi, nepaisant persidirbimo ir sunkios darbuotojų psichologinės bei fizinės būklės.

Tame pačiame kreipimesi E.Nabiulina kalbėjo apie tai, kad Rusijos ekonomika susidūrė su „visiškai nestandartine“, „ekstremalia“ situacija ir kad „mes visi norėtume, kad taip neatsitiktų“.

„Bloomberg“ šaltiniai Centriniame banke kalba apie „beviltiškumo būseną“ ir jausmą, kad jie atsidūrė spąstuose, kad jų įgūdžiai netrukus bus nenaudingi, nes Rusija bus atkirsta nuo pasaulio.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.