Premjeras: Čekijoje įšaldyto Rusijos verslininkų turto vertė siekia milijonus eurų

Čekijos vyriausybė, vadovaudamasi sankcijų sąrašais, įšaldė šalyje Rusijos verslininkų turtą, kurio vertė siekia milijonus eurų. Tai sekmadienį Čekijos televizijai pareiškė ministras pirmininkas Petras Fiala.

Premjeras: Čekijoje įšaldyto Rusijos verslininkų turto vertė siekia milijonus eurų.<br>Pixabay.com nuotr.
Premjeras: Čekijoje įšaldyto Rusijos verslininkų turto vertė siekia milijonus eurų.<br>Pixabay.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 27, 2022, 4:43 PM

„Taikant sankcijas Rusijai mes atliekame vieną svarbiausių vaidmenų Europoje. Mes įšaldėme Rusijos oligarchų turtą, kurio vertė – šimtai milijonų kronų“, – sakė Čekijos premjeras.

P.Fiala informavo, kad vyriausybė dėl situacijos, susidariusios taikant sankcijas Rusijai, siūlys pakeisti Čekijos įstatymus. Reikia užtikrinti, kad bendrovės, susijusios su asmenimis, įtrauktais į sankcijų sąrašus, toliau dirbtų, o jų darbuotojai išsaugotų darbo vietas.

Pasak P.Fialos, apie įšaldyto Rusijos oligarchų turto nacionalizaciją nėra net kalbos, šis klausimas nesvarstomas. Toks žingsnis prieštarautų demokratijos principams, kurių laikosi Čekija, pabrėžė premjeras.

Vasario 24 d. Rusija pradėjo tarptautinės bendruomenės smerkiamą karinį įsiveržimą į Ukrainą. Jos pajėgos atakuoja ir civilinius objektus. Vakarų šalys, reaguodamos į agresiją, paskelbė Rusijai labai griežtas sankcijas ir teikia ekonominę bei karinę paramą Ukrainai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.