Statybų stabdyti neprisieis, tačiau kiek už jas mokėsime, niekas nežino

Per anksti ką nors kalbėti apie tai, kas bus su infliacija. Kol kas dar ne laikas pasakyti, kas fundamentaliai pasikeis. Tačiau kad pasikeitimų bus – tai tikrai. Taip „Žinių radijo“ laidoje „Verslo pozicija“ kalbėjo verslininkas, „Eikos“ valdybos pirmininkas Robertas Dargis.

Statybos,biurai,NT,dangoraižiai,kranai<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Statybos,biurai,NT,dangoraižiai,kranai<br>V.Ščiavinsko nuotr.
R.Dargis.<br>D.Umbraso nuotr.
R.Dargis.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Mar 28, 2022, 1:49 PM, atnaujinta Mar 28, 2022, 1:53 PM

Anot jo, jau dabar aišku, kad keisis logistikos, aprūpinimo žaliavom grandinės. Tai lems tai, kad uždėta nemažai sankcijų tiekimui iš Rusijos, Baltarusijos. O statybų sektoriui didelė dalis metalų ėjo būtent iš kaimynių valstybių, nemenka dalis tiekta ir iš Ukrainos.

„Įsivaizduoju, kad jas pakeisti gali Kinija ir Indija. Reikės laiko, kol susiorientuosime į kitą tiekėją. Aišku, kils kainų, aprūpinimo laike klausimai. Tai nebus labai greitai išsprendžiama – gamyklos turi kontraktus, užtruks, kol metalai atplauks“, – kalbėjo R.Dargis.

Tačiau jis ramino: tokios situacijos, kai nebus įmanoma vykdyti statybų, nebus. „Tą tikrai galėsime daryti, tik kiek už tai mokėsime, dar per anksti ką nors pasakyti“, – teigė verslininkas.

Ir dabar nežinia, kiek pabrangs jau pradėtas statyti namas iki jis bus baigtas. Jei pernai metalo tona kainavo 500 eurų, rudenį – 750-800 eurų, tai paskutinės kainos siekė jau 1,3 tūkst. eurų. „Kas gali pasakyti, kurioje vietoje sustosime“, – klausė R.Dargis.

Vien 2,5 karto pabrangęs metalas labai veikia gelžbetonio gamybą, absoliučiai visas statybas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.