Įkliuvo dar vieno Rusijos verslininko 45 mln. eurų vertės superjachta: viduje – vyno rūsys ir gėlo vandens baseinas

Antradienį Londone, Jungtinėje Karalystėje (JK), sulaikyta neįvardytam Rusijos verslininkui priklausanti apie 45 mln. eurų vertės superjachta, pavadinimu „Phi“.

Antradienį Londone sulaikyta neįvardytam Rusijos verslininkui priklausanti apie 45 mln. eurų vertės superjachta, pavadinimu „Phi“.<br>NCA/SWNS/Scanpix nuotr.
Antradienį Londone sulaikyta neįvardytam Rusijos verslininkui priklausanti apie 45 mln. eurų vertės superjachta, pavadinimu „Phi“.<br>NCA/SWNS/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 29, 2022, 4:16 PM

Tai pirmoji JK teritorijoje sulaikyta jachta, rašo theguardian.com.

Ji užregistruota bendrovės, įsikūrusios Sent Kitso ir Nevio saloje, o laivas plaukiojo su Maltos vėliavomis, kad nuslėptų savo kilmę, pranešė Nacionalinio nusikalstamumo agentūra (NCA).

JK valdžia taip pat pareiškė, kad jachtos savininkas yra „sąmoningai gerai paslėptas“.

Matematinės sąvokos „Phi“ vardu pavadintas laivas pirmą kartą į vandenis išplaukė praėjusiais metais, kai buvo pastatytas Nyderlanduose.

58,5 m ilgio „Phi“ yra trečia pagal dydį prestižinių laivų statytojų „Royal Huisman“ pagaminta jachta, kurioje yra, kaip statytojai vadina, „begalinis vyno rūsys“ ir patentuotas gėlo vandens baseinas.

Laive „Phi“ gali apsistoti iki 12 svečių, jame taip pat gali gyventi 11 įgulos narių, įskaitant kapitoną, rašo „Super Yacht Times“.

Antradienį laivas atvyko į Londoną, kurame vyko superjachtų apdovanojimų ceremonija. Jis turėjo išplaukti antradienio vidurdienį, tačiau niekur nebepajudės.

Transporto departamentas pranešė, kad tiria ir keletą kitų laivų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.