Rusijos naftos eksportas per savaitę sumenko daugiau nei ketvirtadaliu

Ukrainoje kariaujančios Rusijos naftos pirkėjai ieško alternatyvių tiekėjų – naftos eksportas iš Rusijos per savaitę sumenko daugiau nei ketvirtadaliu. Agentūros „Bloomberg“ duomenimis, vidutinis rusiškos naftos tiekimas tarptautinei rinkai per parą kovo 17-23 dienomis, palyginti su ankstesne savaite, sumažėjo 26,4 proc. iki 495,3 tūkst. tonų, arba 3,63 mln. barelių.

JAV ir ES paskelbė planą, kuriuo sieks atsikratyti energetinės priklausomybės nuo Rusijos.<br>V.Skaraičio nuotr.
JAV ir ES paskelbė planą, kuriuo sieks atsikratyti energetinės priklausomybės nuo Rusijos.<br>V.Skaraičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 29, 2022, 12:41 PM

„Bloomberg“ kalbinti analitikai tokio staigaus rusiškos naftos paklausos sumažėjimą aiškino tuo, kad po invazijos į Ukrainą Rusija susidūrė su didėjančiu daugelio nuolatinių klientų siekiu užsitikrinti alternatyvius tiekėjus.

Agentūra primena, kad tik kelios šalys, įskaitant JAV ir Jungtinę Karalystę (JK), yra tiesiogiai uždraudusios importuoti naftą iš Rusijos. Nepaisant to, daugelis tradicinių jos pirkėjų, reaguodamos į karą, pradėjo pačios boikotuoti rusiškus energijos išteklius. Taip pasielgė, pavyzdžiui, JK ir Nyderlandų „Shell“ bei Prancūzijos „Total Energies“, pareiškusios, kad palaipsniui ir per gana trumpą laikotarpį atsisakys naftos bei jos produktų pirkimo iš Rusijos.

JAV ir ES paskelbė planą, kuriuo sieks atsikratyti energetinės priklausomybės nuo Rusijos, taip atimdamos iš jos pajamas, gaunamas pardavus energijos išteklius, kurios itin svarbūs Rusijos kariuomenės ir karinės pramonės finansavimui.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.