Žiniasklaida: EK siūlo, kad Ukraina eksportuotų maisto produktus per Lenkijos uostus

Europos Komisija siūlo sudaryti specialius prekybos maršrutus tarp Lenkijos ir Ukrainos ir taip pamėginti sumažinti Rusijos sukelto karo poveikį žemės ūkio produkcijos tiekimo grandinei. Tai trečiadienį pranešė Ispanijos laikraštis „ABC“.

EK siūlomi kanalai taip pat padėtų gabenti maisto produktus iš Europos į Ukrainą.<br>V.Ščiavinsko asociatyvi nuotr.
EK siūlomi kanalai taip pat padėtų gabenti maisto produktus iš Europos į Ukrainą.<br>V.Ščiavinsko asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 30, 2022, 10:27 AM

Leidinio žiniomis, už žemės ūkį atsakingas Europos komisaras Januszas Wojciechowskis pareiškė, jog EK pasirengusi organizuoti „žaliuosius“ koridorius, kad Ukraina galėtų eksportuoti maisto produktus Baltijos jūra iš Lenkijos uostų. Eurokomisaras aptarė šį klausimą su Lenkijos ministru pirmininku Mateuszu Morawieckiu. „Jis man patvirtino esąs pasirengęs padaryti visa, kas įmanoma, kad paremtų Ukrainą“, – patikslino J.Wojciechowskis.

Pažymima, kad EK siūlomi kanalai taip pat padėtų gabenti maisto produktus iš Europos į Ukrainą.

J.Wojciechowskis pabrėžė, kad šiuo metu svarbiausias uždavinys yra padėti pabėgėliams ukrainiečiams. Pasak jo, dabartinėmis aplinkybėmis visi komerciniai pervežimai iki Lenkijos sienos būtų „veikla, susijusi su didele rizika“.

Vasario 24 d. Rusija pradėjo tarptautinės bendruomenės smerkiamą karinį įsiveržimą į Ukrainą. Jos pajėgos atakuoja ir civilinius objektus. Vakarų šalys, reaguodamos į agresiją, paskelbė Rusijai labai griežtas sankcijas ir teikia ekonominę bei karinę paramą Ukrainai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.