Visos Baltijos valstybės nutraukė rusiškų dujų importą

Latvijos gamtinių dujų saugyklos operatorius šeštadienį pranešė, kad visos trys Baltijos valstybės nebeimportuoja rusiškų dujų.

Visos trys Baltijos valstybės nebeimportuoja rusiškų dujų.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Visos trys Baltijos valstybės nebeimportuoja rusiškų dujų.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2022-04-03 08:13

„Nuo balandžio 1 d. į Latviją, Estiją ir Lietuvą rusiškos gamtinės dujos daugiau nebepatenka“, – Latvijos radijui sakė įmonės „Conexus Baltic Grid“ generalinis direktorius Uldis Bariss. Pasak jo, šiuo metu Baltijos šalių rinka aprūpinama iš požeminėje Latvijos saugykloje esančių dujų atsargų.

Tokio žingsnio Baltijos valstybės ėmėsi Rusijos prezidentui Vladimirui Putinui bandant spausti Europą energetikos srityje.

JAV jau anksčiau uždraudė rusiškos naftos ir dujų importą, o Europos Sąjunga (ES) ir toliau perka Rusijos energetinius išteklius. Pernai ES iš Rusijos importavo apie 40 proc. visų savo sunaudojamų gamtinių dujų.

Lietuvos prezidentas Gitanas Nausėda šeštadienį paragino likusias ES naris pasekti Baltijos pavyzdžiu.

„Nuo šio mėnesio – jokių rusiškų dujų Lietuvoje. Prieš daugelį metų mano valstybė priėmė sprendimus, kurie šiandien mums leidžia be jokio skausmo nutraukti energetinius ryšius su agresore. Jei tai galime padaryti mes, gali ir likusi Europa“, – G. Nausėda paskelbė tviteryje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.