Dar vienas V. Putino ėjimas – rusų aviakompanijoms su Vakarų lizinguotojais leido atsiskaityti rubliais

Rusijos aviakompanijos už lėktuvų ir jų variklių nuomą su lizingo kompanijomis iš „nedraugiškų“ valstybių gali atsiskaityti rubliais per sąskaitas Rusijos bankuose, nusprendė atitinkamą įsaką pasirašęs Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas.

„Aeroflot“ lėktuvas.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
„Aeroflot“ lėktuvas.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Rubliai.<br>Pixabay.com nuotr.
Rubliai.<br>Pixabay.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Apr 4, 2022, 9:17 AM

Kita vertus, prezidentas suteikė įgaliojimus vyriausybei nustatyti „kitokią nei šiame įsake nustatytą atsiskaitymo su lizinguotojais tvarką“, skelbia Rusijos žiniasklaida.

Agentūros „Reuters“ duomenimis, Rusija neteisėtai pasiliko 400 išsinuomotų orlaivių, kurių bendra vertė siekia 10 mlrd. JAV dolerių, o analitikai tai pavadino didžiausia lėktuvų vagyste komercinės civilinės aviacijos istorijoje.

V.Putinas paskutinę kovo mėnesio dieną pasirašė įsaką, kuriuo „nedraugiškos“ šalys, jas laikant sankcijas Rusijai dėl jos neteisėto ir nepagrįsto karo prieš Ukrainą paskelbusias valstybes, įskaitant visas ES nares, nuo balandžio mėnesio už importuojamas rusiškas gamtines dujas turės atsiskaityti rubliais. Šis Rusijos autoritarinio lyderio reikalavimas Vakaruose buvo kategoriškai atmestas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.