G. Nausėda paragino Vokietijos finansų sektorių plėsti sankcijas Rusijai: siūlymų – ne vienas

Pirmadienio vakarą į Vokietijos bankų asociacijos (BdB) metinio renginio dalyvius kreipęsis Lietuvos prezidentas Gitanas Nausėda paragino juos prisidėti prie pastangų sustabdyti Rusijos karą prieš Ukrainą.

G.Nausėda.<br>T.Bauro nuotr.
G.Nausėda.<br>T.Bauro nuotr.
Vokietija.<br>123rf nuotr.
Vokietija.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Apr 5, 2022, 10:13 AM

„Priemonės, skirtos sustabdyti Rusijos agresijai ir užtikrinti, kad režimas atsakytų, taip pat ir finansiškai, už savo nusikalstamus veiksmus, – tai humanitarinė būtinybė, o ne kažkas, ką mes galime laisvai pasirinkti“, – sakė Lietuvos vadovas įrašytoje pagrindinėje renginio kalboje.

Kaip antradienį pranešė Prezidentūra, jis paragino toliau plėsti tarptautines sankcijas Rusijai, atsisakant naftos ir dujų importo, uždarant jūrų uostus Rusijos laivams, ribojant visų likusių Rusijos ir Baltarusijos bankų finansines operacijas, izoliuojant Rusiją nuo bet kokios tarptautinės veiklos.

Siekiant didinti pačios ES atsparumą, pasak Prezidentūros, būtina aktyviau siekti energetinės nepriklausomybės, taip pat ir spartinant žaliąją transformaciją, skatinti inovacijų ir naujųjų technologijų diegimą, tęsti diskusijas apie apsaugos nuo ekonominės prievartos instrumentą, kuris leistų apsisaugoti nuo nedraugiškų trečiųjų šalių veiksmų.

Pasak šalies vadovo, šiomis dienomis priimami sprendimai turės ilgalaikį poveikį Europos politinei ir ekonominei ateičiai. Todėl jie turi tinkamai atspindėti ES bendruomenės įsipareigojimą bendroms europietiškoms vertybėms.

„Ukrainiečiai kovoja ne tik už save pačius. Šią akimirką jie krauju moka už tai, kad Europa liktų laisva, stabili ir taiki. Išties būtent jie yra tikri europiečiai!“ – sakė prezidentas.

Jis paragino visomis išgalėmis remti Ukrainą ir kuo greičiau suteikti jai ES šalies kandidatės statusą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.