JAV didina spaudimą Rusijai: nebeleis atlikti mokėjimų amerikiečių bankuose esančiomis lėšomis

Jungtinės Valstijos nuo antradienio nebeleis Maskvai atlikti mokėjimų iš amerikiečių bankuose esančių lėšų, siekdamos padidinti ekonominį spaudimą Maskvai dėl jos invazijos į Ukrainą, pranešė JAV iždas.

Jungtinės Valstijos nuo antradienio nebeleis Maskvai atlikti mokėjimų iš amerikiečių bankuose esančių lėšų.<br>M.Juknevičiūtės nuotr.
Jungtinės Valstijos nuo antradienio nebeleis Maskvai atlikti mokėjimų iš amerikiečių bankuose esančių lėšų.<br>M.Juknevičiūtės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 5, 2022, 4:08 PM

„Šiandien yra galutinis terminas, per kurį Rusija turi sumokėti dar vieną įsipareigojimą. Nuo šiandien JAV iždas neleis apmokėti jokių skolų JAV doleriais iš Rusijos vyriausybės sąskaitų JAV finansų institucijose“, – naujienų agentūrai AFP teigė Iždo atstovas.

„Rusija turi pasirinkti, ar naudoti likusias vertingas atsargas JAV doleriais, gauti naujų pajamų, ar nevykdyti įsipareigojimų“, – naujienų agentūrai AFP Pareiškė Iždo atstovas.

Iki šiol įsipareigojimų apmokėjimui nebuvo taikomos griežtos sankcijos, atskyrusios Rusiją nuo pasaulinės finansų sistemos. Maskvai buvo leista kelis kartus atlikti mokėjimus užsienio kreditoriams per pagrindinius JAV bankus.

Rusijai taip pat buvo leista gauti mokėjimus už naftos ir dujų pardavimą, nors JAV ir uždraudė žaliavų importą iš Rusijos.

Visgi pirmadienį Baltieji rūmai perspėjo, kad Rusijos lyderiui Vladimirui Putinui gresia dar daugiau sankcijų, kai paaiškėjo žiaurumo faktų anksčiau Rusijos okupuotose Ukrainos vietose.

Pastarasis JAV žingsnis privers „dar labiau išeikvoti išteklius, kuriuos V. Putinas naudoja tęsti karą prieš Ukrainą, ir sukels daugiau neapibrėžtumo bei iššūkių jų finansų sistemai“, – sakoma Iždo pareigūno pareiškime, kuriame pažymima, kad šalies „laukia recesija, didžiulė infliacija ir būtiniausių prekių trūkumas“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.