Estija ir Suomija nusprendė bendrai nuomotis SGD terminalą

Estijos ekonomikos ir susisiekimo ministras Taavis Aasas ir jo kolega iš Suomijos Mika Lintilä susitarė bendrai nuomotis plaukiojantį suskystintų gamtinių dujų (SGD) terminalą, skirtą dujų tiekimo saugumui užtikrinti, ketvirtadienį pranešė Estijos naujienų portalas err.ee.

Tiek Estijos, tiek Suomijos dujų tiekimas labai priklauso nuo Rusijos.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Tiek Estijos, tiek Suomijos dujų tiekimas labai priklauso nuo Rusijos.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Lietuvos SGD terminalas „Independence“.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Lietuvos SGD terminalas „Independence“.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Apr 7, 2022, 1:56 PM, atnaujinta Apr 7, 2022, 2:01 PM

„Tiek Estijos, tiek Suomijos dujų tiekimas labai priklauso nuo Rusijos, todėl mums reikia turėti atsarginį planą ir pasiruošti atsisakyti rusiškų dujų. Kartu su šiauriniais kaimynais nusprendėme, kad protingiausias sprendimas būtų jau šiemet sutelkti savo išteklius ir užtikrinti dujų tiekimą abiem šalims per bendrą SGD terminalą“, – sakė T.Aasas.

„Karas Ukrainoje reiškia, kad turime būti pasirengę galimiems dujų tiekimo sutrikimams. Plaukiojantis SGD terminalas yra veiksmingas būdas užtikrinti dujų tiekimo saugumą, be kita ko, ir pramonės reikmėms“ – sakė M.Lintilä, kartu dėkodamas Estijai už sklandų bendradarbiavimą.

Bendrame plane numatyta, kad Estija ir Suomija turi pastatyti būtinas švartavimosi prieplaukas. SGD terminalas švartuotųsi tarp jų ir galėtų būti naudojamas abiejose Suomijos įlankos pusėse. Prieplaukos bus statomos Paldiskyje Estijoje ir Inkoo Suomijoje.

Terminalas jau šių metų rudenį turėtų atplaukti ir būti prišvartuotas toje prieplaukoje, kuri iki to laiko bus parengta jį priimti. Terminalo nuoma kainuos 10 mln. eurų per metus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.