Dėl embargo į Lietuvą neįleista 250 vilkikų su Rusijos ir Baltarusijos kroviniais

Praėjusio penktadienio vakarą įsigaliojus penktam Europos Sąjungos (ES) sankcijų paketui, į Lietuvą iš Baltarusijos ir Rusijos iki pirmadienio ryto neįleista apie 250 vilkikų su Rusijos ir Baltarusijos kroviniais, BNS informavo Muitinės departamentas.

Dėl embargo į Lietuvą neįleista 250 vilkikų su Rusijos ir Baltarusijos kroviniais.<br>V.Skaraičio nuotr.
Dėl embargo į Lietuvą neįleista 250 vilkikų su Rusijos ir Baltarusijos kroviniais.<br>V.Skaraičio nuotr.
Dėl embargo į Lietuvą neįleista 250 vilkikų su Rusijos ir Baltarusijos kroviniais.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Dėl embargo į Lietuvą neįleista 250 vilkikų su Rusijos ir Baltarusijos kroviniais.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Apr 11, 2022, 11:41 AM

„Mes neįleidome į Lietuvą iš Baltarusijos pusės ir Kaliningrado 250 sankcionuotų vilkikų – nuo penktadienio vakaro iki šio ryto“, – pirmadienį BNS sakė Muitinės departamento komunikacijos skyrius vedėjas Vitas Volungevičius.

Valstybinės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) atstovo Roko Pukinsko teigimu, per savaitgalį muitininkams ir pasieniečiams pradėjus nebeįleisti vilkikų iš Baltarusijos pastebimas bendras jų srauto mažėjimas.

„Tikėtina, kad dėl įsigaliojusiųjų sankcijų vykstančiųjų per Lietuvą mažės, kadangi informacija tarp vairuotojų jau „vaikšto“, todėl natūralu, kad žmogus žinodamas, kad nebus įleistas, veikiausiai nevyks, nes logistiškai žiūrint tai yra dideli nuostoliai“, – BNS teigė R.Pukinskas.

Baltarusijos valstybinio pasienio komiteto duomenimis, Vidžių ir Pervalko kontrolės punktuose eilių pirmadienį ryte nebuvo, Kotlovkoje patikros laukė daugiau kaip 340, Kamieny Lohe – daugiau kaip 110, Benekainių punkte – daugiau kaip 200 vilkikų.

Tuo metu iš Lietuvos pusės pasienyje su Baltarusija vilkikų eilės per savaitgalį dar labiau išaugo, visuose punktuose patikros tenka laukti po kelias paras. Padidėjo ir vilkikų eilė pasienyje su Rusijos Karaliaučiaus sritimi.

Lietuvos pasienio kontrolės punktų direkcijos duomenimis, Medininkų aikštelėje pirmadienio rytą įvažiavimo į Baltarusiją laukė 665 vilkikai, Šalčininkų – 740, Raigardo – 670, Lavoriškių – 400 vilkikų.

Įvažiavimo į Karaliaučiaus sritį Kybartuose laukė 73 vilkikai.

Penktadienį vakare įsigaliojo Europos Sąjungos (ES) sankcijos, draudžiančios Rusijos ir Baltarusijos krovinių vežėjams vykdyti veiklą bendrijos valstybėse narėse. Išimtys taikomos būtiniausioms prekėms, pavyzdžiui, žemės ūkio ir maisto produktams, humanitarinei pagalbai ir energijai. Draudimas taip pat netaikomas ir per Lietuvą vykstančiam tranzitui į Karaliaučių

Rusijos ir Baltarusijos vilkikams yra suteiktas septynių dienų terminas išvykti iš ES teritorijos.

Susisiekimo ministerijos duomenimis, 2021 metais Lietuvos sieną kirto 824,5 tūkst. vilkikų – vidutiniškai 2,26 tūkst. per parą. 52 proc. jų buvo su rusiškais numeriais, 22 proc. – su baltarusiškais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.