Po V. Zelenskio raginimo Prancūzijos bankas „Societe Generale“ traukiasi iš Rusijos rinkos

Seniausias Prancūzijos bankas „Societe Generale“ pirmadienį paskelbė nutrauksiantis savo veiklą Rusijoje ir parduosiantis kontrolinį „Rosbank“ akcijų paketą, praėjus kelioms savaitėms, kai Ukrainos lyderis paragino prancūzų įmones iš pasitraukti rinkos dėl Maskvos invazijos į jo šalį.

Po V. Zelenskio raginimo Prancūzijos bankas „Societe Generale“ traukiasi iš Rusijos rinkos.<br>pasja1000/pixabay.com nuotr.
Po V. Zelenskio raginimo Prancūzijos bankas „Societe Generale“ traukiasi iš Rusijos rinkos.<br>pasja1000/pixabay.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 11, 2022, 11:20 AM

„Societe Generale“ pranešime teigiama, kad jo pasitraukimas iš Rusijos bankui gali atsieiti 3,1 mlrd. eurų (3,4 mlrd. JAV dolerių). „Societe Generale“ nutraukia bankinę ir draudimo veiklą Rusijoje“, – sakoma įmonės pranešime.

Bankas taip pat paskelbė apie „pardavimo ir pirkimo sutarties pasirašymą dėl viso turimo „Rosbank“ ir patronuojamųjų draudimo įmonių Rusijoje akcijų paketo“ pardavimo Rusijos investicijų bendrovei „Interros Capital“.

„Šiuo susitarimu, sudarytu po kelių savaičių intensyvaus darbo, grupė efektyviai ir tvarkingai pasitrauks iš Rusijos, užtikrindama tęstinumą savo darbuotojams ir klientams“, – teigė „Societe Generale“.

Bankas teigė, kad sandoris bus baigtas artimiausiomis savaitėmis ir jam dar turės pritarti reguliavimo institucijos. Nuo vasario 24 dieną pradėtos invazijos iš Rusijos pasitraukė šimtai užsienio įmonių – nuo finansų įmonių iki mažmenininkių ir greitojo maisto tinklų.

Visgi prancūzų įmonės, kurios yra didžiausios užsienio darbdaviai Rusijoje, neskubėjo to daryti, todėl Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis paragino jas pasitraukti kovo 23 dieną Prancūzijos parlamente pasakytoje kalboje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.