Kolumbija pareiškė esanti pasiryžusi didinti energijos išteklių tiekimą Europai kaip alternatyvą rusiškiems

Kolumbija pareiškė pasiryžusi didinti akmens anglių tiekimą Vokietijai, kad pakeistų jų importą iš Rusijos, o šios Lotynų Amerikos prezidentas pareiškė, jog į Ukrainą įsiveržusi Rusijos ten vykdo genocidą, skelbia Vokietijos visuomeninė transliuotoja „Deutsche Welle“.

Kolumbija pareiškė pasiryžusi didinti akmens anglių tiekimą Vokietijai.<br>Pixabay.com nuotr.
Kolumbija pareiškė pasiryžusi didinti akmens anglių tiekimą Vokietijai.<br>Pixabay.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2022-04-14 11:40

Kolumbijos lyderis Ivanas Duque po derybų su Vokietijos kancleriu Olafu Scholzu interviu CNN televizijai trečiadienį sakė, kad jo šalis yra pasirengusi atlikti esminį vaidmenį tiekiant Vakarų valstybėms energijos išteklius, kad būtų kompensuotas jų trūkumas, atsiradantis dėl Rusijai įvestų ir plečiamų tarptautinių sankcijų.

I. Duque pabrėžė, kad Šiaurės Amerika ir Europa tikrai žino, jog nebegali pasikliauti energijos išteklių tiekimu iš Rusijos.

Uždavęs retorinį klausimą: „Ar Kolumbija gali prisidėti prie šios problemos sprendimo?“, Kolumbijos prezidentas tęsė: „Atsakymas – taip.“

Jis įvardijo tris sritis, kuriose Bogota pasiryžusi didinti tiekimą: nafta ir gamtinės dujos, akmens anglys, kurių ištekliai Kolumbijoje yra vieni didžiausių pasaulyje, ir atsinaujinantys energijos šaltiniai, pavyzdžiui, „žalias“ vandenilis.

I. Duque pritarė JAV prezidentui Joe Bidenui, kad Rusijos veiksmai Ukrainoje gali būti laikomi genocidu.

„Tai, kas vyksta Ukrainoje, yra genocidas. Ir tai turi būti sustabdyta. ...Tai beprotybė“, – pabrėžė Kolumbijos prezidentas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.