V. Čmilytė-Nielsen įvardijo, kaip gyventojai pajus patikslintą valstybės biudžetą

Seimui pateiktas patikslintas 2022-ųjų metų biudžeto projektas, kuriame numatyta beveik nei 1 mlrd. eurų skirti antiinfliacinėms priemonėms, yra solidus, sako Seimo pirmininkė. Pasak Viktorijos Čmilytės-Nielsen, gyventojai pakeitimus pajus tiesiogiai.

V.Čmilytė-Nielsen.<br>T.Bauro nuotr.
V.Čmilytė-Nielsen.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 14, 2022, 10:48 AM

„Šis biudžeto pakeitimas yra pakankamai solidus – daug pinigų numatyta ir tam, kad sparčiau didėtų žmonių pajamos: ir neapmokestinamasis pajamų dydis, ir pensijos, taip pat didelė dalis šių lėšų skiriama tiesiogiai suminkštinti energetinių išteklių kainų augimą“, – ketvirtadienį Seime teigė parlamento vadovė.

„Tikrai pajus tiesiogiai žmonės šiuos pakeitimus ir jie yra labai svarbūs – priemonės įsigalios, jeigu Seimas joms pritars, skirtingai – vienos nuo birželio, kitos nuo liepos. Antrajam pusmečiui tikrai kiekvienas žmogus pajus tą sušvelninimą, kuris yra būtinas vertinant pasaulinį kontekstą ir tai, kokia yra infliacija“, – pridūrė ji.

Vyriausybei išvakarėse pritarus šių metų valstybės biudžeto pataisoms, jos ketvirtadienį teikiamos svarstyti Seimui. Numatoma, kad biudžeto išlaidos augs apie 1,47 mlrd. eurų.

Pakeitimais bandoma sušvelninti infliacijos pasekmes, kompensuoti itin dideles dujų ir elektros kainas gyventojams, teikti pagalbą karo pabėgėliams iš Ukrainos bei palaikyti geležinkelių infrastruktūrą ir šalies saugumą.

Patikslintame biudžeto projekte numatoma 973 mln. eurų skirti infliacijos pasekmių sušvelninimui, iš jų 570 mln. eurų – kompensuoti gyventojams dalį smarkiai išaugusių dujų ir elektros kainų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.