Dar vienas antausis rusams – tvirtos užsienio valiutos jau neįmanoma įsigyti daugumoje bankų skyrių

Rusijos centriniam bankui nuo šios savaitės vėl leidus komerciniams bankams parduoti fiziniams asmenims tvirtos užsienio valiutos grynaisiais, daugumoje bankų skyrių jos neįmanoma įsigyti, praneša Rusijos leidinys „Kommersant“.

Tvirtos užsienio valiutos grynaisiais, daugumoje bankų skyrių jos neįmanoma įsigyti.<br>Pixabay.com nuotr.
Tvirtos užsienio valiutos grynaisiais, daugumoje bankų skyrių jos neįmanoma įsigyti.<br>Pixabay.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 19, 2022, 1:41 PM

Didžiųjų bankų, tokių kaip „Sberbank“, VTB, „Otkrytie“, „Rosbank“, „Alfa Bank“, „Rosselkhozbank“ ir kitų, skyriai šalies sostinėje užsienio valiutos pardavimui antradienį neturi. Be to, daugumoje jų valiutų keitimo kursų švieslentės išjungtos, išsiaiškino „Kommersant“ korespondentas.

„Sberbank“ užsienio valiutos leidžia įsigyti tik privilegijuotiems klientams – turintiems „Sberbank Premjer“ ir „SberPervyj“ paslaugų paketų turėtojams.

„Alfa Bank“ skyriuje buvo pranešta, kad grynoji užsienio valiuta parduodama tik tiems banko klientams, kurie jos turi sąskaitoje ar indėlyje, atidarytame iki kovo 9-osios, o „Tinkoff Bank“ spaudos tarnyba paaiškino, kad klientai gali išsigryninti iki 10 tūkst. JAV dolerių, jei užsienio valiutos savo sąskaitose turėjo iki kovo 9 dienos.

Mažesnių bankų skyriuose ir kai kuriose keityklose galima įsigyti užsienio valiutos, tačiau ne daugiau kaip tūkstantį dolerių kursu, smarkiai didesniu už oficialųjį.

Tvirtos užsienio valiutos pardavimą gyventojams Rusijos centrinis bankas buvo uždraudęs nuo kovo 9-osios. „Laikinoji grynųjų pinigų operacijų tvarka“ buvo įvesta Rusijos karinės invazijos į Ukrainą ir tarptautinių sankcijų dėl to fone. JAV dolerio ir euro kursas Rusijoje beveik sugrįžo į prieškarinį lygį, tačiau jų faktiškai buvo neįmanoma įsigyti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.