Baltarusija švelnina pačios paskelbtas sankcijas – į šalį leis įvažiuoti daliai ES vežėjų

Baltarusija nusprendė sušvelninti sankcijas Europos Sąjungos valstybėse registruotiems sunkvežimiams – išplėtė prekių, kurioms netaikomas draudimas įvažiuoti į šalį ir tranzitu ją kirsti, sąrašą, skelbia portalas afn.by, remdamasis Baltarusijos transporto ministerija.

Baltarusija nusprendė sušvelninti sankcijas Europos Sąjungos valstybėse registruotiems sunkvežimiams – išplėtė prekių, kurioms netaikomas draudimas įvažiuoti į šalį ir tranzitu ją kirsti, sąrašą.<br>V.Skaraičio nuotr.
Baltarusija nusprendė sušvelninti sankcijas Europos Sąjungos valstybėse registruotiems sunkvežimiams – išplėtė prekių, kurioms netaikomas draudimas įvažiuoti į šalį ir tranzitu ją kirsti, sąrašą.<br>V.Skaraičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 21, 2022, 2:29 PM, atnaujinta Apr 21, 2022, 2:32 PM

Anot pranešimo, toks draudimas nebebus taikomas negabaritiniams kroviniams, humanitarinėms prekėms, taip pat kroviniams, kuriems būtinos specialios transportavimo sąlygos – gataviems vaistams, medicinos įrangai ir jai skirtoms atsarginėms dalims, žaliavoms, skirtoms vaistų ir medicinos prietaisų gamybai, kraujui, žmogaus organams ir audiniams.

Iki šiol draudimas negaliojo pašto siuntų ir gyvus gyvūnų gabenimui.

Kaip jau buvo skelbta, Baltarusija nuo balandžio 16-osios uždraudė ES registruotų sunkvežimių (ir vilkikų) įvažiavimą, reaguodama į ES balandžio 8-ąją įvestą draudimą įvažiuoti į Bendrijos teritoriją Rusijoje ir Baltarusijoje registruotiems sunkvežimiams.

Išimtis taikoma eismui per tam tikrus pasienio patikros punktus į specialias vietas, skirtas krovinių perkėlimo operacijoms ir pervežimams.

Lengviesiems automobiliams ir autobusams šie apribojimai netaikomi.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.