„Daumantai LT“ traukiasi iš Karaliaučiaus

Lietuviškų padažų ir pagardų gamintoja „Daumantai LT“ dar vasarį suspendavo jai priklausančios įmonės Nyderlanduose veiklą Karaliaučiuje, o šiuo metu ieško būdų, kaip parduoti Nyderlandų bendrovę, kuriai priklauso 65 proc. Karaliaučiuje veikiančios padažų gamyklos akcijų.

V.Ščiavinsko nuotr.
V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 22, 2022, 5:00 PM, atnaujinta Apr 22, 2022, 5:01 PM

Anot bendrovės direktoriaus Sauliaus Grinkevičiaus, jau susitaikyta su dideliais nuostoliais, visi verslo santykiai su Karaliaučiaus „Agroprodukt“ bendrove buvo nutraukti dar vasarį, įmonės akcininkai ir vadovai informuoti apie sprendimą parduoti akcijas.

„2003 metais buvo įsigyta 65 proc. Karaliaučiuje veikiančios įmonės „Agroprodukt“ akcijų, likusią – 35 proc. „Agroprodukt“ akcijų dalį valdo Karaliaučiaus srityje gyvenantys asmenys. Iki karo, „Daumantai LT“ įmonei „Agroprodukt“ tiekdavo tam tikras žaliavas, tarą gaminiams, taip pat pirkdavo kai kurią produkciją.

Prasidėjus karui Ukrainoje – visi santykiai buvo nutraukti nedelsiant. Apie žaliavų tiekimo, gaminių pirkimo sustabdymą informavome įmonės vadovybę. Įmonės vadovus ir akcininkus taip pat informavome apie priimtą sprendimą parduoti valdomą akcijų paketą“, – sako S. Grinkevičius.

65 proc. Karaliaučiaus bendrovės „Agroprodukt“ akcijų buvo valdoma per Nyderlanduose registruotą įmonę „KL Food Group BV“.

„Deja, bet mūsų turimas akcijų paketas yra per mažas tam, kad galėtume uždaryti įmonę Karaliaučiuje – neturime tam svertų, kiti akcininkai – turi veto teisę ir to tikrai neleis. Kaip akcininkai, šioje situacijoje galime tik parduoti savo dalį, ką ir šiuo metu aktyviai darome“, – sako S. Grinkevičius.

Anot jo, šiuo metu yra pilnai suspenduota jų kaip akcininkų veikla Karaliaučiuje, o jų pardavimą norima realizuoti kuo greičiau, nepaisant visų kliūčių, kylančių ten.

„Jau antrą mėnesį vedame derybas tiek su potencialiais pirkėjais, tiek su tarpininkais. Susitaikėme su dideliais nuostoliais, tačiau savo sprendimo tikrai nekeisime“, – sako jis.

Lietuviškų padažų ir pagardų gamintoja „Daumantai LT“ buvo įkurta 1991 metais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.