Lenkija paskelbė sankcijas 15 rusų oligarchų bei 35 įmonėms – tarp jų ir „Gazprom“ Sustabdytas rusiškų dujų tiekimas „Jamal“ dujotiekiu

Lenkija dėl Kremliaus invazijos Ukrainoje antradienį paskelbė sankcijas 50-iai Rusijos fizinių ir juridinių asmenų, įskaitant gamtinių dujų milžinę „Gazprom“, pranešė visuomeninis radijas.

Reuters/Scanpix nuotr.
Reuters/Scanpix nuotr.
Lenkija dėl Kremliaus invazijos Ukrainoje antradienį paskelbė sankcijas 50-iai Rusijos fizinių ir juridinių asmenų, įskaitant gamtinių dujų milžinę „Gazprom“.<br>kaboompics/pixabay.com nuotr.
Lenkija dėl Kremliaus invazijos Ukrainoje antradienį paskelbė sankcijas 50-iai Rusijos fizinių ir juridinių asmenų, įskaitant gamtinių dujų milžinę „Gazprom“.<br>kaboompics/pixabay.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Apr 26, 2022, 4:29 PM, atnaujinta Apr 26, 2022, 7:46 PM

Lenkijos vidaus reikalų ministras Mariuszas Kaminskis spaudos konferencijoje sakė: „Pradiniame sąraše yra 50 rusų oligarchų vardų ir kompanijų, vykdančių realų verslą mūsų šalyje, pavadinimų.“

Pasak jo, sąraše yra „Gazprom“, didelė trąšų gamintoja „Akron“ ir jos vadovas Viačeslavas Kantoras.

„Akron“ turi beveik 20 proc. akcijų Lenkijos valstybinėje chemijos pramonės įmonėje „Azoty“, sakė M. Kaminskis.

Sankcijos taip pat nukreiptos prieš kompanijas, gabenusias į Lenkiją rusiškas anglis, prieš dujų firmą „Novatek“, trąšų gamintoją „FosAgro“, nurodė ministras.

Žiniasklaidai M. Kaminskis sakė, kad pagrindinė baudžiamoji priemonė bus „finansų ir turto įšaldymas“, be to, sąraše esantys fiziniai ir juridiniai asmenys bus „išbraukti iš valstybinių paraiškų, oligarchams bus uždrausta atvykti į mūsų šalį“.

M. Kaminskio pavaduotojas Maciejus Wasikas reporteriams sakė, kad 18 iš 35 kompanijų, kurioms įvestos sankcijos, per pastaruosius dvejus metus iš Lenkijos į Rusiją bendrai pervedė 6 mlrd. zlotų (1,3 mlrd. eurų).

Visas sąrašas paskelbtas Vidaus reikalų ministerijos interneto svetainėje.

Sankcijas Lenkijos vyriausybė įvedė neseniai priėmus įstatymą, sudariusį sąlygas tokiam žingsniui, pranešė naujienų agentūra PAP.

Tuo metu lenkų premjeras Mateuszas Morawieckis antradienį turėjo surengti derybas su Vokietijos kancleriu Olafu Scholzu dėl naujų sankcijų Kremliui.

Antradienis yra 62-oji Rusijos invazijos Ukrainoje diena.

Žiniasklaida: sustabdytas rusiškų dujų tiekimas į Lenkiją „Jamal“ dujotiekiu

Lenkų žiniasklaidos teigimu, sustabdytas rusiškų dujų tiekimas į Lenkiją „Jamal“ dujotiekiu. Apie tai praneša stotis „Polsat News“ ir portalas „Onet.pl“, remdamiesi neįvardytais šaltiniais, informuoja agentūra „Reuters“.

Lenkijos naftos ir dujų bendrovė PGNiG, perkanti dujas iš Rusijos koncerno „Gazprom“, šios informacijos nekomentuoja. PGNiG yra sudariusi ilgalaikes sutartis su „Gazprom“, kurių galiojimas baigiasi šiais metais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.