Nuo Suomijos pareigūnų neišsisuko dar vienas rusų oligarchas – į akiratį pateko G. Timčenka

Suomijos vykdomoji tarnyba konfiskavo rusų oligarcho Genadijaus Timčenkos, kuriam taikomos sankcijos, nuosavybės dalį Helsinkio arenoje „Hartwall Arena“. Tai trečiadienį pranešė portalas „Yle“.

G.Timčenka.<br>„Scanpix“ nuotr.
G.Timčenka.<br>„Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 27, 2022, 2:06 PM, atnaujinta Apr 27, 2022, 3:05 PM

Prasidėjus Rusijos plataus masto agresijai prieš Ukrainą, G. Timčenka, turintis ir Suomijos pilietybę, atsidūrė Europos Sąjungos sankcijų sąraše. Procedūros jo nuosavybės atžvilgiu buvo pradėtos dar kovo mėnesį.

G. Timčenkos dalis kompanijoje „Arena Events Oy“, kuriai priklauso „Hartwall Arena“, sudaro 22,5 proc., jos vertė – 10 mln. eurų. Jis nuo 2013 metų buvo arenos bendraturtis kartu su Romanu Rotenbergu, taip pat buvo ledo ritulio komandos „Jokerit“ rėmėjas. R. Rotenbergui JAV sankcijos jau taikomos, bet Europos Sąjungos – dar ne.

„Hartwall Arena“ priimdavo koncertus ir sporto renginius, pavyzdžiui, ledo ritulio rungtynes, tai viena iš svarbiausių salių Suomijos sostinėje.

Prasidėjus Rusijos karui prieš Ukrainą, arenoje niekas nevyksta – organizatoriai atšaukia renginius, nenorėdami turėti nieko bendra su „Hartwall Arena“ dėl jos savininkų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.