Lenkija laikosi griežtos pozicijos – reikia bausti šalis, kurios už rusiškas dujas atsiskaito rubliais

Europos Sąjunga (ES) turėtų bausti šalis, kurios už rusiškas dujas atsiskaito rubliais. Tai pareiškė Lenkijos klimato ministrė Anna Moskwa, kurią cituoja agentūra „Reuters“.

Reuters/Scanpix nuotr.
Reuters/Scanpix nuotr.
Daugelis Europos šalių išlieka labai priklausomos nuo rusiškų energetikos išteklių importo.<br>Pixabay.com nuotr.
Daugelis Europos šalių išlieka labai priklausomos nuo rusiškų energetikos išteklių importo.<br>Pixabay.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2022-04-28 13:41

ES šalys narės yra pasidalijusios tolesnio atsiskaitymo už rusiškas dujas klausimu nepažeidžiant Maskvai dėl jos invazijos į Ukrainą šiuo metu taikomų sankcijų. Daugelis Europos šalių išlieka labai priklausomos nuo rusiškų energetikos išteklių importo.

Viena garsiausiai už sankcijas Rusijai pasisakančių ES šalių Lenkija teigia, kad blokas turėtų imtis visiško rusiškų dujų embargo.

„Šiandien trūksta visapusiškų sankcijų dujoms, kurios išspręstų problemas su „Gazprom“ ir šimtaprocentiniu sankcijų įgyvendinimu. Tikimės, kad tokios sankcijos bus priimtos, – kanalui „Polsat News“ trečiadienį sakė A. Moskwa. Pasak jos, šiuo metu griežtesnėms sankcijoms rusiškų dujų importui labiausiai prieštarauja Austrija, Vokietija ir Vengrija.

„Tikimės, kad (už rusiškas dujas rubliais atsiskaitančios) šalys bus nubaustos ir dėl to bus priverstos nutraukti atsiskaitymą rubliais“, – pridūrė ministrė. Ji nepatikslino, kokios tai galėtų būti bausmės.

A. Moskwa savo komentarus išsakė po to, kai Rusijos dujų mižinė „Gazprom“ nutraukė dujų tiekimą jos šaliai ir Bulgarijai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.