Pripažino net Vokietija: Rusija nebėra patikima energijos išteklių tiekėja

Vokietijos vyriausybė nemano, kad Rusija, vien tik dėl jos papildomų nepagrįstų reikalavimų nutraukusi gamtinių dujų eksportą į Lenkiją ir Bulgariją, išliko patikima energijos išteklių tiekėja, skelbia visuomeninė transliuotoja „Deutsche Welle“, cituodama federalinės vyriausybės atstovą Steffeną Hebestreitą.

Vokietija.<br>123rf nuotr.
Vokietija.<br>123rf nuotr.
Rusijos gamtinių dujų eksportą vamzdynais kontroliuojantis „Gazprom“ trečiadienį ryte nutraukė tiekimą Lenkijai ir Bulgarijai.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Rusijos gamtinių dujų eksportą vamzdynais kontroliuojantis „Gazprom“ trečiadienį ryte nutraukė tiekimą Lenkijai ir Bulgarijai.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Apr 28, 2022, 10:15 AM

Jo žodžiais, Kremliaus sprendimas stabdyti dujų tiekimą jo reikalavimui atsiskaityti už jas rubliais, tai yra ne pagal galiojančias sutartis numatytomis valiutomis, nepaklususioms Europos Sąjungoms narėms akivaizdžiai įrodo, kad Rusija, kaip energijos išteklių tiekėja, nebegalima pasikliauti ilgalaikės trukmės laikotarpiu.

Pasak S. Hebestreito, oficialaus Berlyno pastangos mažinti priklausomybę nuo rusiškų gamtinių dujų yra įtrauktos į federalinės vyriausybė darbotvarkę.

„Kuo greičiau tai įvyks, tuo bus geriau“, – pabrėžė Vokietijos vyriausybės atstovas.

Jis pridūrė, kad Vokietija už Rusijos tiekiamas dujas ir toliau mokės eurais, pervesdama lėšas į „Gazprombank“, o šiuos pinigus į rublius teks konvertuoti pačiam „Gazprom“ valdomam bankui.

Kaip jau buvo skelbta, visą Rusijos gamtinių dujų eksportą vamzdynais kontroliuojantis „Gazprom“ trečiadienį ryte nutraukė tiekimą Lenkijai ir Bulgarijai, jas apie tai informavęs vos prieš pusę paros.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.