Pasiūlė įteisinti saugiklius, kad pinigai nukeliautų tik elektros ir dujų kainų kompensavimui

Energetikos rinkos reguliuotojas siūlo įteisinti saugiklius, kad elektros ir dujų kainų kompensavimui nuo liepos valstybės numatytos milijoninės lėšos būtų skirtos tik padengti dalį elektros ir dujų įsigijimo ir tiekimo išlaidų, bet ne kitas tiekėjų sąnaudas.

Energetikos rinkos reguliuotojas siūlo įteisinti saugiklius.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Energetikos rinkos reguliuotojas siūlo įteisinti saugiklius.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Energetikos rinkos reguliuotojas siūlo įteisinti saugiklius.<br>M.Patašiaus nuotr.
Energetikos rinkos reguliuotojas siūlo įteisinti saugiklius.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

May 4, 2022, 12:35 PM

Valstybinės energetikos reguliavimo tarybos (VERT) pirmininkas Renatas Pocius sako, kad tokius saugiklius būtina įtvirtinti teisės aktuose.

„Vyriausybė yra aiškiai deklaravusi, kad kompensavimas turėtų būti atsižvelgiant į padidėjusias elektros ir gamtinių dujų kainas biržose. Būtent tie pinigai, kurie numatyti kompensavimui, turėtų keliauti tikslingai – kompensuoti padidėjusias elektros ir gamtinių dujų, kaip produkto, išlaidas, bet ne tiekėjų darbo užmokesčio, IT ar visas kitas sąnaudas“, – Seimo Biudžeto ir finansų komiteto posėdyje posėdyje trečiadienį sakė R. Pocius.

Komitetas svarstė Vyriausybės siūlomą elektros ir gamtinių dujų kainų kompensavimo gyventojams tvarką nuo šių metų liepos.

Be to, VERT pirmininkas siūlo, kad nepriklausomiems elektros tiekėjams turėtų būti įvesta prievolė atlikti nepriklausomą auditą, jo išvadas pateikiant reguliuotojui.

„Šitas mechanizmas jau yra įgyvendintas kitose monopolinėse reguliuojamose veiklose, puikiai veikia, yra pasiteisinęs ir mes siūlytume šitoje vietoje taikyti analogiją. Tai leistų sumažinti riziką dėl valstybės dotacijų panaudojimo“, – teigė R. Pocius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.