Su Rusija susijusios superjachtos savininkai skųs Fidžio sprendimą ją areštuoti

Kompanija, įregistruota kaip su Rusija susijusios superjachtos savininkė, kreipėsi su prašymu neleisti Fidžiui jos areštuoti pagal JAV orderį, kol bus nagrinėjama apeliacija.

Rusijos rublis.<br>Pixabay.com nuotr.
Rusijos rublis.<br>Pixabay.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 4, 2022, 10:17 AM, atnaujinta May 4, 2022, 2:52 PM

Aukštesnysis teismas Fidžio sostinėje Suvoje antradienį nurodė areštuoti superjachtą „Amadea“, kaip įtariama, priklausančią Vakarų sankcijomis nubaustam Rusijos oligarchui.

Suvos teismas išdavė orderį areštuoti superjachtą, kurios vertė, kaip manoma, viršija 300 mln. dolerių (286 mln. eurų), JAV teisėsaugai balandį pareikalavus ją konfiskuoti.

„Amadea“, nuo balandžio vidurio stovinti prisišvartavusi Fidžio vakariniame Lautokos uoste, kai kuriuose žiniasklaidos pranešimuose siejama su rusų oligarchu Suleimanu Kerimovu, kuriam JAV ir Europos Sąjunga paskelbė sankcijas dėl Maskvos invazijos į Ukrainą.

Po Aukštesniojo teismo antradienio sprendimo kompanijos „Millemarin Investment“, įregistruotos superjachtos savininke, teisininkai paprašė teismo sprendimo vykdymo laikino sustabdymo, kol bus nagrinėjama apeliacija.

Fidžio prokuratūros direktoriaus trečiadienio pareiškime sakoma, kad Aukštesnysis teismas davė laiko iki ketvirtadienio atsakyti į kompanijos prašymą. Teismo sprendimas turi būti priimtas iki penktadienio.

Tinklalapyje superyachtfan.com, pateikiančiame duomenis apie didžiausius ir prabangiausius pramoginius laivus pasaulyje, nurodoma, kad 107 metrų „Amadea“ kaina siekia 325 mln. dolerių. Svetainės duomenimis, jachtoje yra baseinas, sūkurinė vonia, sraigtasparnių nusileidimo aikštelė ir viršutiniame denyje įrengtas „žiemos sodas“.

Įvairiose svetainėse „Amadea“ savininku nurodomas S. Kerimovas, bet nepriklausomai šios informacijos negalima patikrinti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.