Dalis šalių priešinasi draudimui laivais gabenti rusišką žaliavinę naftą

Europos Komisija atidėjo pasiūlymus uždrausti ES laivybos sektoriui gabenti rusišką žaliavinę naftą, antradienį patvirtino ES diplomatai, Komisijai ieškant bendro sutarimo dėl būsimo sankcijų paketo.

Planuojamas draudimas apdrausti Rusijos naftą gabenančius tanklaivius lieka sankcijų paketo dalimi.<br>GTraschuetz/pixabay.com asociatyvi nuotr.
Planuojamas draudimas apdrausti Rusijos naftą gabenančius tanklaivius lieka sankcijų paketo dalimi.<br>GTraschuetz/pixabay.com asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2022-05-10 17:19

Graikija, Malta, Kipras ir kai kurios kitos šalys priešinosi šiai priemonei, baimindamiesi, kad tai turės įtakos jų laivybos pramonei, sakė diplomatiniai šaltiniai.

ES diplomatai agentūrai dpa sakė, kad laivybos draudimo klausimą reikia toliau derinti tarptautiniu lygmeniu ir Didžiojo septyneto pramoninių valstybių grupėje.

Tačiau planuojamas draudimas apdrausti Rusijos naftą gabenančius tanklaivius lieka sankcijų paketo dalimi, patvirtino ES diplomatai.

Praėjus beveik savaitei po to, kai EK pirmininkė Ursula von der Leyen pirmą kartą pristatė naują ES sankcijų Rusijai paketą, derybos dėl jo įstrigo.

Vengrija ir kelios kitos šalys reikalauja, kad planuojamam naftos embargui būtų taikomos didelės išimtys.

U. von der Leyen pirmadienį lankėsi Budapešte, kur dėl šio paketo kalbėjosi su Vengrijos ministru pirmininku Viktoru Orbanu. Po susitikimo ji tviteryje pareiškė, kad diskusija „padėjo išsiaiškinti klausimus, susijusius su sankcijomis ir energetiniu saugumu“, tačiau „reikia dirbti toliau“.

Vengrijos valstybinei naujienų agentūrai MTI užsienio reikalų ministras Peteris Szijjarto sakė, kad „dar daug ką reikia aptarti, kad Vengrija pakeistų savo poziciją“.

Diplomatiniai šaltiniai teigė, kad sankcijos greičiausiai nebus įtrauktos į trečiadienį Briuselyje vyksiančio eilinio kassavaitinio ES valstybių narių atstovų susitikimo darbotvarkę.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.