Kerštas už NATO: dujų tiekimas iš Rusijos į Suomiją gali būti nutrauktas jau artimiausiomis dienomis

Rusija jau artimiausiomis dienomis gali nutraukti dujų tiekimą Suomijai, rašo laikraštis „Iltalehti“, remdamasis politikų vertinimais.

 Kerštas už NATO: dujų tiekimas iš Rusijos į Suomiją gali būti nutrauktas jau artimiausiomis dienomis.<br>AFP/Scanpix nuotr.
 Kerštas už NATO: dujų tiekimas iš Rusijos į Suomiją gali būti nutrauktas jau artimiausiomis dienomis.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2022-05-13 07:47

Kaip pažymi leidinys, šitaip Rusija gali atsakyti į Suomijos sprendimą stoti į NATO.

Suomijos pareigūnai teigia tikėjęsi, kad dujų tiekimas netrukus bus nutrauktas. Bet buvo manoma, kad tai nutiks gegužės 23-iąją. Mat tą dieną Suomija turi atlikti eilinį mokėjimą už dujas ir neketina to daryti rubliais, kaip reikalauja Rusija.

Anksčiau Rusija taip pasielgė Lenkijos ir Bulgarijos atžvilgiu. Bet Suomijos vyriausybė jau pareiškė nevykdysianti Maskvos reikalavimo ir nemokėsianti rubliais.

Pasak Suomijos parlamento narių Villės Tavio ir Harry`io Harkimo, Rusija gali nutraukti dujų tiekimą ir anksčiau. Toks žingsnis padidintų neigiamą poveikį Suomijos ekonomikai.

Gegužės 12 d. Suomijos prezidentas Saulis Niinistö ir ministrė pirmininkė Sanna Marin oficialiai pareiškė, kad pritaria šalies stojimui į NATO.

Galutinis sprendimas dėl Suomijos narystės Aljanse bus priimtas parlamente.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.