Valgomosios druskos gali pritrūkti ir pačioje Ukrainoje

Ukrainoje dėl karo sustabdžius didžiausios Europoje valgomosios druskos tiekėjos „Artemsil“ veiklą, jos stygių gali pajusti ne tik kaimyninių šalių, bet ir pačios Ukrainos vartotojai.

Druska.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Druska.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 24, 2022, 12:01 PM

„Įmonė nedirba, sustabdyta neribotam laikui. Apšaudymas vyksta nuolat, administracijos pastatas iš dalies sugriautas. Buvo tiesioginių pataikymų į kasyklas, meralinių medžiagų sandėlius. Gamybos procesas neįmanomas“, – sakė šios valstybinės įmonės Donecko srityje laikinasis vadovas Viktoras Jurinas.

„Negalime kelti mirtino pavojaus savo darbuotojams. Be to, dauguma „Artemsil“ darbuotojų, kaip ir dauguma Soledaro gyventojų, jau evakuoti. Daugumos administracijos darbuotojų, inžinerijos ir technikos darbuotojų nebeturime“, – paaiškino jis.

Pasak V.Jurino, įmonės veikla buvo sustabdyta dar balandžio mėnesį, nes tapo neįmanoma jos produkcijos išgabenti geležinkeliu iš Soledaro.

„Mūsų stotis „Sil“ nuolat apšaudoma, o būtent geležinkeliu išgabendavome pagrindinę produkcijos dalį. Automobilių keliais galime išvežti nedaug jos. Geležinkeliui neveikiant, mes taip pat negalime dirbti“, – pabrėžė „Artemsil“ vadovas.

Anot jo, „Artemsol“ tiekimo sustabdymą pajus ir Vengrijos, Lenkijos, Gruzijos, Moldovos, Azerbaidžano ir Rumunijos vartotojai.

„Kad druska būtų parduodama, ji turi būti pagaminta... Kol vyksta karas, gali tekti keisti savo druską importuoti“, – pridūrė V.Jurinas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.