Laikinasis administratorius: į „Lifosą“ jau grįžta darbuotojai

Dėl Vakarų sankcijų sustabdytos Kėdainių fosforo trąšų gamyklos „Lifosa“ laikinoji administratorė „Finance Guru“ teigia, kad į įmonę jau grįžta darbuotojai.

„Finance Guru“ teigia, kad į įmonę jau grįžta darbuotojai.<br>T.Bauro nuotr.
„Finance Guru“ teigia, kad į įmonę jau grįžta darbuotojai.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2022-06-03 14:04

„Nors startuota tik prieš gerą savaitę, į priekį pasistūmėjome gana ženkliai. Gamyklos darbuotojų skaičius padidintas 30 proc. – atšaukta dalis gamybinių padalinių darbuotojų iš prastovų, šiuo metu jau dirba apie 240 žmonių. Tikiuosi, kad galėsime netrukus šį skaičių ženkliai padidinti.“, – pranešime teigė laikinojo administratoriaus įgaliotasis atstovas Egidijus Kaselis.

„Sodros“ duomenimis, bendrovėje šiuo metu dirba 988 darbuotojai, iki sankcijų jų buvo 1030.

Pasak E. Kaselio, jau užsakomi ir būtinieji trąšų gamybos komponentai – kol kas sutarta dėl 2 tūkst. tonų kalkių pirkimo.

„Žinoma, reikalingas ne tik būtinųjų žaliavų aprūpinimas, bet ir visiškai atnaujinta gamyba“, – teigė jis.

Siekiant visiškai atnaujinti gamybą, turi būti patvirtintas įmonės vadovų parengtas veiklos atnaujinimo planas. Administratoriaus prašymu jis buvo patikslintas, o įvertinus arba bus grąžintas tobulinti, arba perduotas Finansų ministerijai tvirtinti.

„Ypatingai svarbu, kad įmonė kuo skubiau pradėtų optimalią veiklą, darbuotojai grįžtų į darbo vietas, o pati įmonė nebūtų saistoma ryšiais su sankcionuotais asmenimis“, – sakė E.Kaselis.

Seimui priėmus įstatymo dėl tarptautinių sankcijų pataisas, numatančias sankcionuotoms įmonėms skirti administratorių, Finansų ministerija gegužės 23 dieną paskyrė laikinąjį įmonės administratorių, kuris turi atstatyti „Lifosos“ veiklą.

Europos Sąjungai kovo 9-ąją paskelbus sankcijas Kremliui artimam Rusijos oligarchui Andrejui Melničenkai buvo įšaldytos „Lifosos“ sąskaitos, o balandžio 10-ąją įmonė veiklą sustabdė.

100 proc. „Lifosos“ akcijų priklauso Šveicarijoje registruotai „EuroChem Group“, kurios 90 proc. priklauso A.Melničenkos valdomai Kipro įmonei „AIM Capital“. „EuroChem Group“ kovo 10 dieną pranešė, kad A.Melničenka nuo kovo 9 dienos atsistatydino iš jos direktorių valdybos, jis taip pat esą nebėra pagrindinis grupės naudos gavėjas.

Gegužę pranešta, kad „EuroChem Group“ keičia pavadinimą į „EuroChem Europe“, o jai vadovaus ligtolinis „EuroChem Group“ finansų direktorius, marketingo ir Europos pardavimų direktorius Marcas Hechleris – jis bus ir „Lifosos“ valdybos pirmininkas. Jis pakeitė koncernui vadovavusį Vladimirą Raševskį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.