Rekordines kainas užplėšę pardavėjai pamatė, kas atsitinka, kai pirkėjai atsisako mokėti

Prasidėjus karui Ukrainoje plieno kainos dar šoktelėjo aukštyn, tačiau tai, kas vyksta jau nuo balandžio vidurio rodo, kas nutinka, kai pirkėjai atsisako mokėti už prekes rekordinėmis kainomis. Taip dabartinę žaliavų situaciją apibūdino ekonomistas Tadas Povilauskas savo feisbuko paskyroje.

Paklausa, metalo pirkėjams Europoje atidedant pirkimus, ėmė mažėti ir kainos pradėjo judėti žemyn nuo aukščiausio taško.<br>AP nuotr.
Paklausa, metalo pirkėjams Europoje atidedant pirkimus, ėmė mažėti ir kainos pradėjo judėti žemyn nuo aukščiausio taško.<br>AP nuotr.
T.Povilauskas.<br>V.Skaraičio nuotr.
T.Povilauskas.<br>V.Skaraičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jun 13, 2022, 2:15 PM

„Paklausa, metalo pirkėjams Europoje atidedant pirkimus, ėmė mažėti ir kainos pradėjo judėti žemyn nuo aukščiausio taško“, – aiškino ekonomistas.

Jis taip pat pateikė armatūros pavyzdį, kuris atspindi ir daugelio kitų plieno produktų kainą JAV doleriais. Kaip rašė T.Povilauskas, šios žaliavos kaina Londono metalų biržoje pagaliau tapo mažesnė nei buvo karo Ukrainoje pradžioje.

„Juodojo metalo, kaip žaliavos kainos, krito dar labiau ir yra 2021 metų vasario lygyje“, – apibendrino T.Povilauskas.

„Ar tęsis kainų nuosmukis priklausys nuo pirkėjų (pramonės ir statybos sektoriaus) veiksmų, t.y., ar laikinas pirkimų atidėjimas netrukus sugrįš padidėjančia paklausa dėl palankesnių pirkėjams kainų, ar laikinas pirkimų atidėjimas taps ilgesniu.

Pirmasis scenarijus rodytų tolimesnį ekonomikos augimą, antrasis – recesiją“, – patikino jis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.