Opozicija siūlo laikinai taikyti nulinį PVM tarifą šildymui, karštam vandeniui, kūrenamai medienai

Siekiant sumažinti finansinę naštą buitiniams vartotojams, Seimo opozicija siūlo numatyti nulinį PVM tarifą šildymui, karštam vandeniui, kūrenamai medienai ir lengvatinį 9 proc. PVM tarifą elektrai ir dujoms.

Siekiant sumažinti finansinę naštą buitiniams vartotojams, opozicija siūlo nulinį PVM tarifą kelioms sritims.<br>V.Skaraičio nuotr.
Siekiant sumažinti finansinę naštą buitiniams vartotojams, opozicija siūlo nulinį PVM tarifą kelioms sritims.<br>V.Skaraičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 18, 2022, 10:46 AM

Tokia tvarka būtų taikoma nuo 2022 m. spalio 1 d. iki 2023 m. balandžio 30 d. faktiškai patiektoms prekėms.

Tai numatančias Pridėtinės vertės mokesčio įstatymo pataisas, kurias inicijavo Seimo narys socialdemokratas Eugenijus Sabutis, parėmė ir kitų Seimo opozicinių frakcijų atstovai.

Projekto autoriai sako, kad daugiabučių gyventojams šiuo metu taikomas lengvatinis PVM mokesčio tarifas apšildymui, o individualių namų savininkams bei daugiabučių namų gyventojams, naudojantiems apšildymui elektros energiją ar gamtines dujas, vis dar taikomas standartinis 21 proc. PVM tarifas.

Įstatymo pataisas teikiantys parlamentarai sako, kad siūlomas projektas ne tik mažiau diferencijuotų energijos vartotojų grupes, bet ir spręstų visų energijos kainų mažėjimą.

Jie pabrėžia, kad ateinantį šildymo sezoną išaugusias žaliavų kainas pajus ir tie gyventojai, kurie šildymui naudoja malkinę medieną, todėl šiuo pasiūlymu siekiama papildyti kompensacinį mechanizmą ir numatyti, kad iš valstybės biudžeto būtų dengiama PVM dalis, kurią sumoka vartotojai, įsigydami malkas ir medienos produktus, skirtus kūrenimui.

Šiuo metu galiojančiame įstatyme PVM tarifo kompensavimas nenumatytas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.