„Vičiūnai Group“ skelbia parduosiantys visą verslą Rusijoje, bet turi sąlygų

Potencialūs „Vičiūnai Group“ aktyvų Rusijoje pirkėjai išreiškė pageidavimą įsigyti visą grupės verslą Rusijoje, pabrėždami, kad fabrikas privalo būti funkcionuojantis: pilnu pajėgumu veikiančios gamybos linijos, išsaugotos darbuotojų bei specialistų darbo vietos, užtikrintas žaliavų tiekimas keliems mėnesiams į priekį po verslo įsigijimo.

Žada, kad „Vičiūnai Group“ verslo Rusijoje pirkėjas bus parinktas iki vasaros pabaigos.<br>D.Umbraso nuotr.
Žada, kad „Vičiūnai Group“ verslo Rusijoje pirkėjas bus parinktas iki vasaros pabaigos.<br>D.Umbraso nuotr.
D.Matijošaitis.<br>M.Patašiaus nuotr.
D.Matijošaitis.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2022-06-20 11:18, atnaujinta 2022-06-20 13:42

„Ir mūsų, ir patarėjų iš tarptautinės profesionalių paslaugų įmonės EY nuomone, tai paspartins procesą, nes parduodama integruota struktūra, kurios nereikia skaidyti į atskiras dalis. Kita vertus, visi pirkėjai pageidauja, kad gamykla būtų veikianti, todėl mes esame priversti jau dabar papildyti žaliavų atsargas ir užtikrinti, kad gamyba vyktų.

Siekdami kuo greičiau užbaigti sandorį ir visiškai pasitraukti iš Rusijos mes nutarėme įvykdyti šį potencialių pirkėjų pageidavimą“, – sako „Vičiūnai Group“ valdybos narys Dainius Matijošaitis.

Pasak jo, iškelta sąlyga grindžiama gamybai būtinų žaliavų ciklišku pirkimu.

„Žaliavos pasiūla priklauso nuo žvejybos sezonų ir jei dabar nenupirksime reikalingų produktų, naujajam savininkui teks laukti kelis mėnesius, kol atsiras galimybė papildyti sandėlius ir vėl paleisti gamybą. Maža to, užsakytos bei paruoštos gamybai žaliavos transportavimas iki gamyklos užtrunka apie 50 dienų, dar mėnesį reikėtų pridėti, jei žaliavą reikėtų pasiruošti patiems. Žinodami tai pirkėjai nori apsidrausti ir gauti veikiančią įmonę“, – pažymėjo D.Matijošaitis.

V.Matijošaitis, netiesiogiai valdantis 50 proc. „Vičiūnų grupės“ akcijų, sako, kad visus klausimus apie galimą verslo pardavimą reikėtų užduoti jo sūnums bei audito įmonei „Ernst&Young“.

„Įmonė nėra dėžutė, lagaminas, su kuria atvažiavai. Ten įdarbinta daug žmonių, šiuo metu vyksta įmonės paieškos, kas įsigis tą įmonę. Ar uždarinėti, ar neuždarinėti, yra įsiskolinimai bankui ir taip toliau, ten daug procesų, bet visa tai valdo audito kompanija „Ernst&Young“ ir mano sūnūs, tai jiems reiktų klausimus uždavinėti“, – Kaune pirmadienį sakė V.Matijošitis.

BNS pirmadienį nepavyko susisiekti su Š.Matijošaičiu.

„Vičiūnai Group“ tikina, kad pasitraukę iš Rusijos rinkos į ją nesugrįš ir žada, kad verslo Rusijoje pirkėjas bus parinktas iki vasaros pabaigos.

Portalas lrytas.lt primena, kad dar gegužės viduryje įmonė žadėjo pardavimo procesą užbaigti ir sutartį pasirašyti maždaug per du mėnesius.

Vasarį prasidėjus Rusijos invazijai į Ukrainą ir Lietuvos bei kitų Vakarų šalių verslams masiškai traukiantis iš Rusijos, „Vičiūnų grupė“ pranešė stabdanti gamybą fabrike Tilžėje. Vėliau sulaukusi kritikos patikslino, jog gamybą tęs, kol turės žaliavų, ir per kelis mėnesius parduos verslą. Jos produkcija iki šiol parduodama Rusijoje ir kitose Rytų rinkose.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.