URM Rusijos diplomatui įteikė notą: paaiškino, kurios prekės Karaliaučiaus nepasieks

Pirmadienį Užsienio reikalų ministerijoje (URM) Rusijos laikinajam reikalų patikėtiniui Sergejui Riabokoniui įteikta nota, kurioje paaiškinamas Europos Sąjungos (ES) priemonių taikymas tarp Karaliaučiaus ir likusios Rusijos tranzitu gabenamiems plieno ir juodųjų metalų gaminiams.

Paneigta Rusijos atstovų skleidžiama informacija, esą Lietuva uždraudė tranzitu per Lietuvą gabenti sankcionuotas prekes tarp Karaliaučiaus ir Rusijos.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Paneigta Rusijos atstovų skleidžiama informacija, esą Lietuva uždraudė tranzitu per Lietuvą gabenti sankcionuotas prekes tarp Karaliaučiaus ir Rusijos.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 20, 2022, 4:02 PM, atnaujinta Jun 20, 2022, 4:23 PM

Susitikimo metu paneigta Rusijos atstovų skleidžiama informacija, esą Lietuva uždraudė tranzitu per Lietuvą gabenti sankcionuotas prekes tarp Karaliaučiaus ir Rusijos, teigiama ministerijos pranešime.

„Per Lietuvos teritoriją toliau vyksta keleivių ir prekių, kurioms netaikomas ES sankcijų režimas, gabenimas į Karaliaučių ir iš jo. Šiam tranzitui Lietuva nėra įvedusi jokių vienašališkų, individualių ar papildomų ribojimų. Lietuva nuosekliai įgyvendina ES sankcijas, kurios turi skirtingus pereinamuosius laikotarpius bei įsigaliojimo terminus“, – teigiama pranešime.

„Lietuvos geležinkelių“ krovinių vežimo bendrovė „LTG Cargo“ jau informavo Karaliaučiaus srities geležinkelius, kad dėl Vakarų sankcijų uždraudžia daugelio prekių tranzitą geležinkeliais, šeštadienį pranešė regiono gubernatorius Antonas Alichanovas. Anot jo, apribojimai palies 40–50 proc. produktų, kurie importuojami į kitus Rusijos regionus ir eksportuojami iš jų tranzitu per Lietuvą, o tarp prekių, kurioms jie taikomi, yra statybinės medžiagos, cementas ir metalo gaminiai.

URM skelbia, kad 2022 metų kovo 15 dieną priimtame 4-ajame ES sankcijų pakete, birželio 17 dieną galutinai įsigaliojo ES ribojamosios priemonės rusiško plieno ir kitų juodųjų metalų produktų importui į ES ir pervežimui per ES teritoriją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.