Rusija atliko du mokėjimus rubliais už skolą užsienio valiutomis

Rusijos finansų ministerija ketvirtadienį atliko pirmuosius du mokėjimus nacionaline valiuta investuotojams, įsigijusiems užsienio valiutomis išreikštų Rusijos valstybės tarptautinių skolos vertybinių popierių, skelbia Rusijos naujienų agentūros, cituodamos Finansų ministeriją.

 Rubliai.<br>Pixabay.com nuotr.
 Rubliai.<br>Pixabay.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 23, 2022, 4:45 PM

Anot ministerijos pranešimo, pagal „naująją tvarką“ atlikti einamieji mokėjimai rubliais už dvi JAV doleriais išreikštas obligacijų emisijas, 2027 ir 2047 metų išpirkimo termino – iš viso 12,51 mlrd. rublių (234,85 mln. JAV dolerių pagal Rusijoje galiojantį rublio kursą).

„Atsiskaitymai atlikti laiku ir visa reikiama suma. Naujoji atsiskaitymų tvarka įsigaliojo pagal Rusijos prezidento birželio 22 dienos įsaką, ją paskatino užsienio depozitoriumų įsipareigojimų, susijusių su Rusijos valstybės skolos aptarnavimu, nevykdymas“, – pareiškė Rusijos finansų ministerija.

Kaip jau buvo skelbta, Vladimiras Putinas trečiadienį išleido įsaką, kuriuo nurodė už valstybės skolą užsienio valiutomis atsiskaityti rubliais.

Naujoji tvarka įvardinta kaip laikina, tačiau jos galiojimo laikotarpis šiuo įsaku nenustatytas. Tokiems atsiskaitymas užsienio depozitoriumams atidaromos specialios sąskaitos, kurias tvarkys Rusijos centrinis bankas, užtikrindamas lėšų pervedimą laiku ir reikiama suma rubliais pagal tos dienos jo kursą Rusijos valiutų rinkoje.

V.Putino įsakas skelbia, į šias sąskaitas pervedus atitinkamas sumas rubliais, atsiskaitymai už valstybės skolinius įsipareigojimus užsienio valiuta bus laikomi „tinkamai įvykdytais“, neatsižvelgiant į asmenų, kurių naudai atliekami mokėjimai, nuomonę dėl tokios tvarkos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.