Nuo invazijos į Ukrainą pradžios sąjungininkės įšaldė 330 mlrd. dolerių Rusijos turto

Nuo tada, kai Rusijos kariuomenė įsiveržė į Ukrainą, iš vadovaujančių Ukrainos sąjungininkių sudaryta sankcijų darbo grupė įšaldė daugiau nei 330 mlrd. JAV dolerių Rusijos elitui ir centriniam bankui priklausančių finansinių išteklių, trečiadienį pranešė grupė.

Įšaldė 330 mlrd. dolerių Rusijos turto.<br>AP/Scanpix nuotr.
Įšaldė 330 mlrd. dolerių Rusijos turto.<br>AP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 29, 2022, 3:19 PM, atnaujinta Jun 29, 2022, 3:29 PM

Rusijos elito, jo įgaliotinių ir oligarchų darbo grupė (REPO) bendrame pareiškime nurodė užblokavusi 30 mlrd. JAV dolerių Rusijos oligarchų ir pareigūnų turtą bei 300 mlrd. dolerių, priklausiusių Rusijos centriniam bankui.

Jie taip pat sulaikė mažiausiai penkias prabangias jachtas ir įšaldė šalies milijardieriams priklausantį prabangų nekilnojamąjį turtą. „Kartu užtikrinsime, kad mūsų sankcijos ir toliau kainuotų Rusijai už jos neišprovokuotą ir besitęsiančią agresiją Ukrainoje“, – sakoma grupės pranešime, kurį paskelbė JAV iždo depatamentas.

REPO buvo įkurta kovo 17 d., po trijų savaičių nuo invazijos į Ukrainą pradžios, siekiant padidinti ekonominį spaudimą Maskvai ir tikintis priversti Rusijos prezidentą Vladimirą Putiną baigti karą. Jos nariai yra JAV, Australijos, Prancūzijos, Kanados, Vokietijos, Japonijos, Italijos, Didžiosios Britanijos ir Europos Komisijos aukščiausi finansų ir teisingumo pareigūnai.

Jie nepaliaujamai deda pastangas perimti prabangius dvarus ir Rusijos milijardierių, turinčių ryšių su V.Putinu, megajachtas, taip pat stengiasi izoliuoti Maskvą pasaulinėje finansų sistemoje, kad Kremliui būtų sunkiau panaudoti savo pinigus pasaulinėse rinkose. Jie suvaržė Maskvos galimybes įsigyti pažangių technologijų.

Sekmadienį Didžioji Britanija, Kanada, Japonija ir JAV kartu paskelbė uždrausiančios pirkti auksą iš Rusijos, kad šalis ir jos magnatai negalėtų panaudoti šio metalo siekdami išvengti sankcijų. REPO perspėjo, kad ir toliau ieškos turtingų ir įtakingų rusų turto. „REPO darbas dar nebaigtas, – sakė jie. – Mes ir toliau didiname Rusijos karo išlaidas“.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.